søndag, 12 april 2020 08:10

TEST: Beoplay A1 Contrast Collection

Skrevet av

I begynnelsen av året introduserte Bang & Olufsen sin Contrast Collection for en rekke av sine modeller. Vi benyttet anledningen til en test av den etter hvert klassiske modellen Beoplay A1 i et fornyet uttrykk.

For drøyt to år siden testet jeg Arendal Sound sine nykommere 1723 Monitor. Disse gigantene har nå fått en mindre bror – 1723 Bookshelf S – og det ble umulig å takke nei til tilbudet om en test av også disse.

torsdag, 30 august 2018 19:57

Martin Logan Classic ESL 9

Skrevet av

Denne gangen har jeg fått gleden av å ta for meg Martin Logan Classic ESL 9 og lage en omtale av denne, en av de nyeste Martin Logan hybrid elektrostatene.

Da jeg tok turen innom HiFI-klubben i C.Sundts gate i Bergen stod det mellom å dra med meg en integrert forsterker eller en blåtannhøyttaler. For ordinære høyttalere har jeg stående på Kreta fra før. Rørforsterkeren jeg brukte på høstparten trengte service og jeg dro den like godt med til Norge. Den veier 7 kilo - en liten tass altså - men allikevel.

Multiromskongen Sonos har utvidet repertoaret med en lydplanke. PLAYBASE mot PLAYBAR kan høres ut som kannibalisme, men der er det lett å gå i baret.

Arendal Sound dukket opp som en helt ny norsk høyttalerprodusent for et drøyt år siden. Og allerede ved lanseringen hadde de et komplett sett for hjemmekino på plass. Jeg har hatt stativhøyttalerne 1723 Monitor på test i en lengre periode, og de har satt sine tydelige spor…

Er store høgtalarar betre enn små? Er dyre høgtalarar betre enn rimelege? Er svarte høgtalarar betre enn kvite? Fordomar er ikkje enkelt…..og av og til får ein overraskingar.

 

Sonos har oppdatert sin nye flaggskiphøyttaler Play:5. Vi har allerede testet den både solo og som et par, sammen med Sonos sitt nye romkorreksjonssystem Trueplay.

torsdag, 15 oktober 2015 14:46

TEST: Epos K2

Skrevet av

Epos K2

Epos er eit engelsk høgtalarmerke som har vore kjent for svært god kvalitet til små pengar. Nyaste konstruksjonen derifrå er designa med tanke på å verte aktiv, det vil seie integrere ein effektforsterkar etter kvart. Som Epos-entusiast fann eg dette såpass spennande at eg ikkje greidde vente på effekttrinnet, og rekvirerte passiv-utgåva…..

 

Enkelte HiFi-produsenter har gjennom en lang årrekke prestert å et så høyt nivå at de nærmest blir selvskrevet innen HiFi-eliten. Sonus Faber er en slik produsent. Ulempen med en slik status er at fallhøyden blir ekstra stor de gangene det ikke presteres i samsvar med forventningene.  Kan den frekke nyskapningen Chameleon B være en slik kasus, eller greier Sonus Faber å lande på beina?

mandag, 01 juni 2015 18:40

MBL 101 e2 anno 2015

Skrevet av

Sist gong eg kjøpte nye høgtalarar var for fire år sidan. Som alle nybakte høgtalareigarar kjende eg meg sikker på at dette var den store lukka, og at eg ikkje kom til å skifte dei ut. Ein veldig vanskeleg høgtalar, hadde eg fått høyre frå fleire hald. Somme ristar på hovudet når dei ser den sære utsjånaden, eller høyrer om den spinnville prisen. Høgtalarane er framleis i stova vår…

 

lørdag, 17 januar 2015 11:30

Swissonor B.A.C.H. 8d

Skrevet av

Morosame forkortingar ser vi frå tid til anna og Swissonor har tydelegvis sansen for slikt. Denne gongen tyder det Bass Adjustable Coplanar Horn. Og desse minste horna til Swissonor er svært så kapable…

lørdag, 17 januar 2015 11:20

Swissonor B.A.C.H. 8e

Skrevet av

Desse høgtalarane ser ved fyrste augekast ut som ein gammal, litt korpulent sjørøvar med trebein. Og dei har temperament som kan passe til denne assosiasjonen…

For å være fra en og samme produsent er Castle Richmond Anniversary og Knight 5 som fra to litt ulike verdener. Vi tenker selvsagt ikke på størrelse men på lydlig signatur...

fredag, 04 april 2014 09:27

USHER Dancer Mini X - Test

Skrevet av

Midt oppe i min test av store gulvstående fullrange høyttalere bød sjansen seg til å få låne et sett Usher stativhøyttalere av seneste type med diamant diskant.

Les mer:

onsdag, 26 februar 2014 20:24

Castle Knight 5 - INSTANT CLASSIC ?

Skrevet av

Mange høyttalere egner seg for obduksjon og akademisk analyse. Slike kan du flerre opp, skjære inn til beinet. Det eneste du får se er høyttalere som er rimelig fri for feil... Knight 5 stikker du knapt i med synål. Når høyttalere gjør musikken så levende som det Knight 5 gjør, er tilgivelse ordet; man teller ikke feil....

Les mer:

onsdag, 05 februar 2014 05:39

Den store høyttalerduellen del 3 - Chario Ursa Major

Skrevet av

Utfordrer nr 3: Chario Ursa Major til ca 65000.- (før mens Maxwell importerte de til Norge kostet de hele 99.900.- ) Så altså over til noe helt annet - og over på denne siden av Atlanteren, nærmere bestemt til Italia og Italias eldste høytalerfabrikk. Mange tror at det er Sonus Faber som er den eldste, men den gang ei, de er kanskje den mest kjente, men Chario var ute en god stund før Franco Serbelin tenkte å lage høytalere - kanskje ble han inspirert av nettopp Chario?

Les mer:

Undertegnede har gjennom årenes løp eid mange Martin Logan høytalere, men merkelig nok sjelden hatt de lenge, og jeg har mange ganger stusset over hvorfor.

Les mer:

Denne vinteren har jeg fraveket mitt dagelige virke med å teste pickuper lite grann, og prøvd ut noen forskjellige høytalere.

Les mer:

Tannoy sin toppmodell i den nye Definitionserien hadde lenge tiltrukket seg oppmerksomhet. Da de ble utlånt av Stereofil for en grundig testrunde, fikk det noen utilsiktede konsekvenser…

Les mer:

Tannoy har svært lange tradisjoner med sin Mercuryserie, de rimeligste høyttalerne i et utvalg som har et gigantisk spekter både hva gjelder størrelse og pris. Mercury V1 ligger på den ene enden av dette spekteret.

Les mer:

Side 1 av 4