torsdag, 30 mars 2017 22:26

RAP-1580 - nytt AV-flaggskip fra Rotel

Skrevet av

Rotel lanserer en ny AV-receiver i toppsjiktet. Les mer om Rotel RAP-1580.

Rotel er en av ganske få ikke-japanske produsenter som har levert AV-receivere i relativt overkommelig prisklasse. De holder koken enda, og nå har de lansert en y toppmodell. RAP-1580 er navnet, og forbokstavene står for Rotel Amplified Processor.

 

 

En av de første detaljene man legger merke til er det 7 tommer store displayet i fronten av forsterkeren. Dette er et trekk vi så første gang på prosessoren RSP-1098, og gir mulighet til et miniatyrbilde av videokilden, i tillegg til at ulike parametere kan vises der.

Denne snaut 23 kg tunge forsterkeren yter 100 watt i 8 ohm med samtidig drift i alle kanalene, mens produsenten oppgir at den yter 2x150 watt i stereo. Fremdeles i 8 ohm. En stor ringkjernetrafo forsyner effekttrinnene som har klasse A/B.

Det er 7 kanalers effektforsterkeren, men prosessordelen kan levere Dolby Atmos og DTS:X i inntil 7.1.4-konfigurasjon, der pre-out forsyner eventuelle ekstra kanaler.

 

 

DACene i RAP-1580 kommer fra Wolfson, og takler inntil 24 bit /192 kHz. Rotel opplyser at det er audiofile DACer, men oppgir ikke benevnelsen. I tillegg til et overflødighetshorn av HDMI-innganger er det en USB-B inngang. På den analoge siden kan nevnes phonoinngang for MM, samt et sett balanserte innganger.

 

Vi kjenner foreløpig ikke til pris i Norge, men veil pris i USA er 3800 USD.

 

Les mer om RAP-1580 hos Rotel

 

Sist redigert torsdag, 30 mars 2017 22:36
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.