mandag april 23 , 2018
mandag, 03 april 2017 20:39

Trådløs Heos AV-receiver fra Denon.

Skrevet av

 

Denon lanserer to nyheter i Heos-familien. Den mest spennende av de er utvilsomt en trådløs 5.1 AV-receiver.

 

Denon Heos AVR er en minimalistisk AV-receiver der du kan velge om dne skal benyttes kablet eller trådløst. Og på fronten finner du et eneste ratt som betjening. Enklere blir det ikke.

Fire HDMI-inngenger er supplert med en coax- og en optisk digitalinngang. I tillegg finner vi et par analoge innganger, og det er vel egentlig alt du trenger i en minimalistisk receiver i Lifestyle-segmentet.

 

 

Den nye subwooferen kan også ar trådløs forbindelse med Heos AVR. Den er fleksibel, og kan plasseres både stående og liggende.

 

Les pressemeldingen fra Denon:

Denon revolusjonerer hjemmekinoen:

Trådløs surround alle kan finne ut av

 

 

Fremtidens surroundsystem er kommet. Én knapp. Lekkert design i aluminium. Trådløse bakhøyttalere og trådløs subwoofer. Fremragende lyd. Denon revolusjonerer hjemmekinoen med nye HEOS AVR og HEOS Subwoofer, som gjør det enklere og mer elegant enn noensinne for å føre lyd med ekte surround til filmopplevelsen hjemme i stuen.

 

Denon har som den første hi-fi-produsent gjort opp alle de små knappene, displayene, kompliserte innstillinger og mange kabler som normalt er forbundet med ekte surroundsound, og som avholder alle andre end hardcore hjemmekinonørder fra å installere det.

 

Resultatet er Denon HEOS AVR. Ét strømlinjeformet, futuristisk surroundanlegg i aluminium med én enkelt knapp. Et system som ikke ligner noe annet hjemmekinosystem på markedet, og som er så enkelt og brukervennlig at alle kan installere det på få minutter.

 

 

Innebygd multiromsystem

Denon HEOS AVR kan levere surroundsound med opptil 5 kanaler/høyttalere og én subwoofer (5.1), som plasserer deg midt i filmens handling med ultrarealistiske lydeffekter og altoppslukende musikk fra alle vinkler. Hver av de fem høyttalerkanalene kan levere 100 W og kan dermed håndtere selv meget tunge og krevende høyttalere. Valget av høyttalere er opp til deg. Du kan f.eks. bruke dine eksisterende høyttalere og kan enda starte i stereo og bygge ut systemet høyttaler for høyttaler.

 

Men mulighetene med HEOS AVR slutter ikke ved filmopplevelsen. Surroundsystemet er nemlig samtidig et komplet stereoanlegg med innebygget trådløs strømming og multiromslyd. Det betyr at man kan strømme musikk fra fx Spotify eller Tidal trådløst til HEOS AVR og bruke det som et musikkanlegg i hi-fi-kvalitet når man ikke bruker systemet sammen med flatskjermen.

 

Samtidig kan man enkelt bygge ut HEOS AVR med andre produkter fra Denons store HEOS-serie av strømmeprodukter og skape et komplett multiromsystem som kan strømme musikk trådløst i alle husets værelser på samme tid.

 

Uansett om man bruker HEOS AVR til surroundsound eller musikk, styres det hele enkelt fra Denons anmelderroste, elegante og intuitive HEOS-app. Det krever kun et par klikk i appen hvis man for eksempel vil legge til en ekstra HEOS-multiromshøyttaler til et nytt værelse i huset.

 

HEOS AVR understøtter naturligvis knivskarpe 4K UltraHD-bildeformater. Utover det har HEOS AVR bl.a. Audio Return Channel (ARC). Det betyr at du kan nøye deg med en enkelt HDMI-kabel for å sende lyden fra TV-en til HEOS AVR.

 

Vekk med kablene

Denon HEOS AVR gjør også slutt på de lange, irriterende kablene fra surroundforsterkeren til de to bakhøyttalerne som skal settes bak tilskueren, og som er nødvendige for å få opplevelsen av ekte surroundsound. Med HEOS AVR slipper man nemlig helt for kablene til bakhøyttalerne hvis man anvender trådløse bakhøyttalere fra HEOS-serien, som f.eks. den lekre, kompakte HEOS 1 (se bilder).

 

Også subwooferen kan gjøres trådløs hvis man kobler HEOS AVR sammen med den nye, imponerende trådløse HEOS Subwoofer. Subwooferen gir lyden saft, kraft og rungende bunn, både når man bruker HEOS AVR til film/tv og musikk. Subwooferen kan stå enten loddrett eller vandret og kan plasseres nesten hvor som helst i stuen.

 

Video

Se HEOS AVR og HEOS Subwoofer i aksjon i filmen her:

 

 

Forhandler og pris

Denon HEOS AVR og HEOS Subwoofer forhandles kun i Hi-Fi Klubben og kan kjøpes fra midten av april 2017:

 

https://www.hifiklubben.no/streaming/heos-by-denon/heos-by-denon-avr-hjemmekinoreceiver/

 

https://www.hifiklubben.no/streaming/heos-by-denon/heos-by-denon-subwoofer-tradlos-subwoofer/

 

Pris, HEOS AVR: 7998 kr.

Pris, HEOS Subwoofer: 6498 kr.

 

Høyttalere til systemet selges separat.

 

Tekniske spesifikasjoner

https://usa.denon.com/us/heos/heos-avr

 

Lest 1247 ganger Sist redigert mandag, 03 april 2017 21:01
Karl Erik Sylthe

Webredaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Nyeste Tester / Artikler

De 20 nyeste Hovedartiklene:

 • JBL GO – Stig Arne si dagbok januar 2018
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  I samband med samansmeltinga mellom datamaskina og stereoanlegget renn eg borti stadig fleire merkelige dingsar. Anten eg vil eller ikkje. Her vil eg skriva om ein eg ikkje kunne unngå. Eg kjøpte han og har hatt stor glede av han sidan. 

  Les mer...
 • Vossajazz 2018 - Laurdag og sundag
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

   

  Foto: Runhild Heggem / Vossa Jazz

   

  Før det tradisjonsrike Tingingsverket (det 37. i rekkja) vart Vossajazz-prisen delt ut til Benedikte Maurseth. Me gratulerer.

  Les mer...
 • Vossjazz 2018 - Fredag
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Går det an å vera heldigare med veret? Palmefredag kom våren, to-sifra grader på stokken, og sol. Jazz-turistane frå Bergen ramla ut or toget på Voss jernbanestasjon og sjangla austover mot Vangen forbi kyrkjo, for å løysa ut billettene sine mot armband i billettkontoret på Park Hotell, eller på det nye Vossajazz-kontoret andsynes.

  Les mer...
 • Sandstrøm-Electrocompaniet - Stig Arne si dagbok desember 2017
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Det er framleis fire timar til me lander, og eg held på å kjeda meg i hel. Eg er på reis att. Har nett sett ferdig ein film, og orkar ikkje sjå ein til. Det slår meg at eg kan fiska opp Mac´en frå sekken under flysetet og skriva litt på “frå dagboka”. Eg er jo i ferd med å koma meg ajour! Og då skal eg fortelja litt om kva eg har lytta på i det siste. Det er ikkje småtteri. 

  Les mer...
 • Øyretelefonar – kva skal vi bruke dei til? Utprøving av Mitchell & Johnson
  Skrevet av

  Fagredaktør i Audiophile.no

  Alle treng øyretelefonar av og til, men til ulik bruk.  Av og til vil vi ha musikk utan å forstyrre andre. Andre gongar vil vi ha musikk til arbeid og trim. Og nokre av oss bur så trangt at det er liten vits med kvalitetshøgtalarar. Det er også dei av oss som brukar øyretelefonane som høyrselsvern. 

  Les mer...
 • ZYX 4D Ultimate.
  Skrevet av

  Vinylguru

   

  Denne gangen skal jeg ta for meg en av Zyx sine nyeste kreasjoner, den nye carbon-cantilever utgaven av Zyx sin 4d serie. Jeg har tidligere testet 2 pickuper fra 4d serien, i sølv utgaven og kobber varianten. Begge med godt og mer ulikt resultat enn jeg forventet meg. Kobber og sølv i signalveien utgjør en forholdsvis stor tonal forskjell etter min mening, og de to 4d pickupene låt ganske så forskjellig. Begge nøytrale i og for seg, men kobber varianten var vesentlig varmere i lyden enn sølv utgaven, faktisk så forskjellig at jeg gladelig hadde trodd at man snakket om to vidt forskjellige pickupmerker og lydfilosofier.

  Les mer...
 • Analog kontra digital. Stig Arne si dagbok for November 2017
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

   

  Kjære lesar,

  førre dagbok, “gode stereoanlegg, dårlege vilkår?” er signert oktober -17, so her kjem november -17. Desember -17 er alt klar, og vil koma ganske kjapt. Eg er altså ikkje so mykje på etterskot som det kan sjå ut som. Forseinkingane skuldast reise for min del, og flytting for redaktøren sin del. 

  Les mer...
 • Trilogy 906 riaa
  Skrevet av

  Vinylguru

  Tidligere har jeg testet Trilogy 907 - riaa'en som var Trilogy's topp modell av riaa'er med meget godt resultat. Og denne gangen er det den nedskalerte lillebror 906 som er inne til test.

  Les mer...
 • Gode stereoanlegg, dårlege vilkår? Stig Arne si dagbok August 2017
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Foto er teke frå eit tilfeldig hifi-blad, og ingen av dei omtalte anlegga, grunna anonymisering. Men det illustrerer nøyaktig korleis det IKKJE skal gjerast 

  I dag vil eg skriva litt om dei stereoanlegga eg har truffe på min veg i det siste. 

  Les mer...
 • ZYX Ultimate 100
  Skrevet av

  ZYX kom for en liten siden med en ny serie pickuper med det ambisiøse navnet «Ultimate». Denne serien kan ses som den endelige utviklingen av deres allerede velrenommerte produkter.

  Les mer...
 • My Sonic Lab Signature Platinum.
  Skrevet av

  Vinylguru

  Så har turen kommet til test nr. 353 av pickuper for undertegnedes del. Og hvorfor da ikke tråkke til med toppmodellen fra MSL (My Sonic Lab), og modellen Signature Platinum.

  Les mer...
 • ORTOFON OM(P) 20 – Stig Arne si dagbok August 2017
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Som de vil sjå av artikkelen Nad 3020 - Del 3, nytta eg store deler av ein sumarlaus juli til lå lytta meg gjennom ein bunke med LP-plater. Med dette nytta eg òg høvet til å prøva eit par pick-upar. Men armen som var montert på ein kraftig ombygd Lenco platespelar, ein modifisert Pioneer-arm, utvikla friksjon sidelengs, so eg var tvungen til å gå over til annan spelar som alltid står klar, som ikkje tek opp særleg med plass, og som ikkje et noko: Technics sin vetle og ikoniske SL-7, som ikkje er større enn eit plateomslag. 

  Les mer...
 • NAD 3020 - Del 3
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Eg har vore inn og ut av diverse bobler i det siste. Eg skriv dette medio august, sumaren er framleis ikkje komen, og du kan byrja å lura på om han kjem i det heile. Eg har difor hatt rikeleg med innekveldar, og har vore ivrig lyttar.

  Les mer...
 • Music with 3D-sound
  Skrevet av

  Webredaktør i Audiophile.no

  Latest update 27.august 2017

  This article is a list of music-releases containing tracks with one of the three 3D formats. We will appreciate hints from our readers about music releases in 3D-sound that we are missing.

  Les mer...
 • Dali KATCH - Blåtannhøyttaler med skikkelig god lyd!
  Skrevet av

  Seniorskribent

  Da jeg tok turen innom HiFI-klubben i C.Sundts gate i Bergen stod det mellom å dra med meg en integrert forsterker eller en blåtannhøyttaler. For ordinære høyttalere har jeg stående på Kreta fra før. Rørforsterkeren jeg brukte på høstparten trengte service og jeg dro den like godt med til Norge. Den veier 7 kilo - en liten tass altså - men allikevel.

  Les mer...
 • AudiovValve RKV-MKIII Ivory Edition
  Skrevet av

  Seniorskribent

  Med Audiovalve RKV MKIII og et sett gode hodetelefoner tenker du mindre på lyd og opplever mer musikk.

  Les mer...
 • TEST: Ifi nano iDSD
  Skrevet av

  Seniorskribent

  Liten, vellydende og anvendelig - kombinert DAC, hodetelefonforsterker og forforsterker i nanoformat.

  Les mer...
 • STILLA - Stig Arne si dagbok juni 2017
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Onsdag 21. juni nådde FM-stilla vestlendingane. Eg sto seint opp, sjangla ut på badet og skrudde på ein liten reiseradio attmed vasken, og vart møtt med eit illevarslande snerr. Eller sus. Det var uansett ei ubehageleg oppleving, og det var vanskeleg å finna rytmen i tannpussen. 

  Les mer...
 • Nad 3020 – Del 2: NADen vert utfordra av ein jamnaldra Rotel.
  Skrevet av

  Seniorskribent i Audiophile.no

  Midt i arbeidet med å skriva denne artikkelen, publiserte redaktør Karl Erik sin eigen artikkel om Nad 3020, attpåtil med trugsmål om å skriva del 2. Eg banna og tenkte at dette må jo bli kollisjon, og ringde. Men me vart raskt samde om at dette var jo berre moro, og at artiklane med litt samarbeid kunne utfylla kvarandre.

  Les mer...
 • Sonos PLAYBASE - den musikalske lydplanken
  Skrevet av

  Webredaktør i Audiophile.no

  Multiromskongen Sonos har utvidet repertoaret med en lydplanke. PLAYBASE mot PLAYBAR kan høres ut som kannibalisme, men der er det lett å gå i baret.

  Les mer...

Nyeste Nyhetsoppslag

Nyeste Musikkartikler

Forsiden

Annonser

Annonsere på Audiophile.no?

Audiophile.no i flere kanaler:

Nyeste fra Audiophile-TV

Les det digitale tidsskriftet AUDIOphile No.1:

Annonser

Nyeste tråder på Hifisentralen

Nye plateutgivelser