torsdag, 30 juli 2020 09:58

NR1711 – Marantz sine veier er uransakelige

Skrevet av

Marantz har nettopp lansert en nykommer i et av sine spesialsegment. Vi snakker selvfølgelig om øvelsen slimline AV-receiver, hvor de atter en gang serverer en svært forutsigbar overraskelse.

En av spesialitetene til Marantz er at de har en kolleksjon med slimline AV-receivere. Denne serien kommer selvfølgelig i tillegg til de fullblods AV-receiverne som vi skrev om for noen uker siden, og som starter med SR5015 i bunnen. I fjor fornyet Marantz denne kompaktserien med modellene SR1510 og 1710 i henholdsvis 5 og 7 kanaler. I tillegg til at de lanserte en ren stereoversjon i NR 1200, som likevel var en fullverdig AV-receiver.

 

Marantz NR1711

I år er det den største modellen i denne serien som skal fornyes, og gledelig nok finner vi igjen det meste av nyhetene fra de større modellene som ble lansert for noen uker siden. Og da starter vi selvfølgelig med den største og viktigste nyheten – også denne kompaktmodellen støtter 8k@60Hz og 4k@120Hz via HDMI 2.1. Og dermed også eARC, som muliggjør overføring av 3D-lyd i full oppløsning fra TV til receiver. NR1711 tilbyr også oppskalering av FHD og 4k-signal til 8k@60Hz, og har støtte for HDR10+, HLG og ikke minst viktig Dolby Vision.

Gamere vil gjerne spesielt verdsette mulighet for 120Hz i 4k sammen med Variable Refresh Rate (VRR), Auto Low Latency Mode (ALLM) og Quick Frame Transport (QFT).

Dual Speaker Preset Memory

En annen av årets nyheter er at også NR1711 i likhet med de øvrige nye AV-forsterkerne fra Denon og Marantz har støtte for Dual Speaker preset Memory. Dette gir mulighet for å lagre to ulike høyttalerkonfigurasjoner – nyttig for den som har to alternative hovedlytteposisjoner, eller ønsker å lagre kompensasjon for varierende akustiske oppsett.

Dette kommer i tillegg til de mulighetene som gis i Audyssey-appen som du kan kjøpe for litt under en halvliter, og gir mulighet for å lagre ubegrenset antall oppsett. Men som krever et minutt eller to i overføringstid hver gang du skal bytte oppsett.

HEOS

Selv om det ikke er noen nyhet for modellen NR1711 er det såpass essensielt at det må nevnes. HEOS er Sound United sitt økosystem for multirom og strømming, og har da aller fleste strømmetjenestene innabords. Og appen for HEOS er nettopp fornyet i form av en oppgradering

Stemmestyring er også på plass, og du kan velge mellom Google Assist og Amazon sin Alexa.

Roon Tested

I likhet med det meste av nyheter fra Denon og Marantz i det siste har også NR1711 fått sertifiseringen Roon Tested. Det innebærer at du kan benytte den som en mottaker av musikk i et Roon-oppsett, i dette tilfellet via Airplay2.

Den forutsigbare overraskelsen

Man skulle tro at det er vanskeligere å finne plass for Pre-out på denne slimline-forsterkeren enn på den fullskala forsterkeren SR5015, som i tillegg har en betydelig høyere pris. Men faktum er at både NR1711 og de to fjorårsmodellene NR1510 og NR1710 har pre-out for frontkanalene. Og for enkelte er dette en svært viktig detalj, som gir mulighet for å benytte eksterne effektforsterkere til frontkanalene. Eller benytte den sammen med en integrert forsterker med HT-bypass.

 

Nøkkelfunksjoner fremhevet av Marantz:

  • Slim design, exceptional performance:With a slim profile that is half the height of a traditional AV receiver, the new Marantz NR1711 delivers exceptional performance and sound quality.
  • 7-channel discrete power amplifier for all your entertainment:Powering 90W per channel, enjoy your favourite movies in striking quality.
  • Latest HDMI support:Featuring one dedicated 8K input and one output for 8K quality video from 8K source devices; 8K upscaling available on all six HDMI ports.
  • Enhanced Audio Return Channel (eARC) HDMI support:The eARC HDMI output transmits uncompressed and object-based audio formats like Dolby Atmos and DTS:X directly from a smart TV app to the AV receiver.
  • Feel like you are part of the action with the latest in movie technology:With 8K/60Hz pass-through or upscaling along with HDR10+, HLG, Dolby Vision, as well as Dynamic HDR support, experience exceptional picture quality regarding brightness, clarity and contrast.
  • Take gaming to the next level:Enhanced gaming thrills with reduced lag thanks to 4K/120Hz pass-through, Variable Refresh Rate (VRR), Auto Low Latency Mode (ALLM), and Quick Frame Transport (QFT).
  • High-Res audio streaming for Hi-Fi enthusiasts:Enjoy your favourite Hi-Res quality file playback with FLAC, ALAC, and WAV support up, as well as DSD 2.8/5.6MHz.
  • Features HEOS Built-in and the free HEOS App:Your key to digital music streaming, multi-room audio and voice control throughout your entire home.
  • Built-in Bluetooth and Wi-Fi with 2.4GHz/5GHz dual band support:Solid wireless network connectivity even in congested environments.

 

Vi kjenner ikke eksakt pris for NR1711 enda, men forgjengeren NR1710 selges for 7.990,-.
Marantz importeres til Norge av Neby AS
Les mer om NR1711 hos Marantz

Sist redigert torsdag, 30 juli 2020 10:15
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Beslektede artikler