søndag, 16 november 2014 09:12

Spotify Connect – nå også på PC og MAC.

Skrevet av

Spotify blir nå endelig også gjort tilgjengelig for PC og Mac. A small step for Spotify – a giant leap for mankind.

Spotify Connect ble lasert for et års tid siden. I prinsippet går dette ut på at man kan sende over musikkvalget foretatt i en app på en enhet til en annen enhet som foretar selve streameren. Sagt litt klarere kan du velge musikk i Spotify-appen på en mobil eller nettbrett, for så å velge at det er en Av-receiver eller forsterker med klient for Spotify Connect som skal overta spillingen. Fordelene er flere, der vi nevner både at mobilen frigis til andre formål, og man er ikke avhengig av nettverkskapasiteten mellom mobil/nettbrett og forsterker.

Til nå har Spotify Connect hatt en stor begrensing. Det har ikke vært tilgjengelig for PC eller Mac, bare for enheter med iOS eller Android som operativsystem. Dermed har det ikke vært mulig å benytte f.eks. Spotify-appen på en laptop som brukergrensesnitt. Uvesentlig for noen – ergerlig for andre.

Dette blir endret nå. Spotify har allerede lansert en Beta-versjon der Spotify Connect er inkludert.  Og som vi vet er det ikke lang tid fra en Betaversjon til den endelige versjonen. Men uansett kan du allerede nå benytte Betaversjonen parallelt med den offisielle versjonen.

Det er ikke bare muligheten for å styre musikken fra PCen til en enhet med Spotify Connect du får med den nye versjonen. Du får også mulighet for å spille til en PC eller MAC fra et iOS/Android-enhet. Dette kan være aktuelt dersom du har en PC eller Mac som er tilkoblet et lydoppsett, f.eks ved hjelp av en USB-DAC.

Men det er også et tredje perspektiv her som er veldig spennende. Spotify har som kjent mulighet for å spille av lokale filer, musikk du har lagret på PCen eller MACen. Du kan altså benytte Spotify Connect som en mer generell streamer fra PCen til en lydkomponent med Connect. Foreløpig er det en solid festbrems knyttet til dette – denne muligheten er begrenset til lossy komprimerte filer. Du kan altså ikke streame filer med CD-kvalitet eller HighRes via Spotify Connect. Optimisten i oss tenker at det bare er et tidsspørsmål før denne begrensningen er opphevet.

 

Sist redigert søndag, 16 november 2014 09:21
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.