torsdag, 20 november 2014 09:37

AudioQuest NightHawk – En kabelprodusent går nye veier.

Skrevet av

Den tradisjonsrike produsenten av høyttalerkabler lanserer hodetelefonen NightHawk. Og dette er ikke bare nytt terreng for AudioQuest - den nye kreasjonen tar seg inn på upløyd mark.

AudioQuest ble dannet i 1980, og hovedgesjeften har vært utvikling og produksjon av audio-kabler. Men dette er ikke første gangen de går nye veier – DACen DragonFLy har allerde sett dagens lys, og er i likhet med NightHawk en uvanlig konstruksjon.

Den halvåpne konstruksjonen i NightHawk har tatt i bruk et helt nytt materiale som AudioQuest kaller «Liquid Wood». Dette er en slags kompositt der tre blir kombinert med plantefibre i en oppvarmet prosess der det aner meg at ikke detaljer i produksjonsprosessen er offentlig tilgjengelig.

Det AudioQuest hevder å oppnå med dette materialet, er akustiske egenskaper som de mener er overlegne det man kan få til med plast eller naturell tre. Samtidig er dette komposittmaterialet like formbart som plast, kombinert med at det også er et miljøvennlig materiale.

AudioQuest har lagt stor vekt på ergonomi i NightHawk. Det har gitt utslag i både utforming av øreklokker, og et fleksibelt oppheng. Og selvfølgelig legger et selskap som Audioquest stor vekt på de kablene som er laget til NightHawk.

AudioQuest NightHawk vil bli tigjengelig i 2015. 

 

Du kan lese mer om teknologien bak AudioQuest NightHawk hos produsenten.

Norsk importør er Ljudtema

 

 

Sist redigert torsdag, 20 november 2014 09:51
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.