mandag, 22 februar 2021 17:49

Spotify StreamOn – Spotify lanserer HiFI

Skrevet av

I en nesten to timer lang sending på Youtube i ettermiddag lanserer den svenske strømmegiganten abonnementet Spotify HiFi. Dette innebærer lossless lyd i CD-kvalitet.

Spotify hadde en lang sending på Youtube i ettermiddag der de tar en grundig gjennomgang av fremtidsutsikter og markedsstrategier. Spotify var de første med å lansere en seriøs strømmeplattform i en tid da mange var bekymret for at piratkopiering av MP3-filer var i ferd med å ødelegge musikkbransjen.

Spotify har vært dominerende hele tiden, og har hatt en enorm utvikling i markedsdekning. Og i dag kunngjør de at de i løpet av kort tid lanseres i ytterligere 80 markeder.

Spotify HiFI

Men til tross for at Spotify har vært dominerende har de hengt etter i innføringen av Lossless audio. Her har andre leverandører vært ledende, og i Norge er det TIDAL som har dominert på denne sektoren. De har i tillegg til lossless også tilbudt MQA, et spesielt HighRes-format.

Det har lenge vært rykter om at Spotify også skulle tilby lossless audio, men det har ikke blitt realisert. Ikke før nå i 2021, for i dag har Spotify kunngjort at de senere i år vil tilby et abonnement kalt Spotify HiFi. Dette vil gi mulighet for å strømme i lossless CD-kvalitet.

Spotify er foreløpig litt tilbakeholden med detaljene. Men tilbudet vil være tilgjengelig i «utvalgte markeder». De har heller ikke gitt informasjon om hva prisen for et Spotify HiFi abonnement vil koste.

I en pressemelding sendt ut på vegne av Spotify har vi fått disse hovedpunktene:

  • High quality music streaming is consistently one of the most requested new features by our users.
  • Spotify HiFi will deliver music in CD-quality, lossless audio format to your device and Spotify Connect enabled speakers, which means fans will be able to experience more depth and clarity while enjoying their favorite tracks.
  • Ubiquity is at the core of everything we do at Spotify, and we’re working with some of the world’s biggest speaker manufacturers to make Spotify HiFi accessible to as many fans as possible through Spotify Connect. 
  • HiFi will be coupled with Spotify’s seamless user experience, building on our commitment to make sure users can listen to the music they love in the way they want to enjoy it. 
  • Spotify HiFi will begin rolling out in select markets later this year, and we will have more details to share soon.  

 

Du kan se hele presentasjonen fra Spotify her. Sendingen starter 12:30 ut i videoen:

 

Sist redigert mandag, 22 februar 2021 18:03
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra Karl Erik Sylthe