fredag, 03 oktober 2014 13:32

PLATENYTT: Sanger fra en stjålet vår – Diverse artister på KKV.

Skrevet av

KKV utgir en CD med et konsept som gir sterke assosiasjoner til en profilert utgivelse fra 2003.

I 2003 utga Kirkelig Kulturverksted platen Lullabies from the axis of evil. Det var vuggesanger der både vestlige sangere og sangere fra «ondskapens akse» vekslet på å føre tonen på vuggesangene fra de landene som var utpekt av George Bush jr. Det var en sterk utgivelse som samtidig var et politisk utsag som vakte reaksjoner i USA.

I Sanger fra en stjålet vår er det også et konsept som har politiske undertoner i starten av en ny form for krigføring av Iran. Men den er neppe like kontroversiell som Lullabies from the axis of evil, selv om også Sanger fra en stjålet vår bokstavelig talt knytter sammen USA og den arabiske verden. Her er det duetter mellom arabiske og amerikanske sangere.

Tittelen Sanger fra en stjålet vår speiler direkte til den arabiske våren i 2011, som i løpet av kort tid ble stjålet av islamister.

Det er en fast kjerne med musikere på alle sangene, bestående av Knut Reiersrud, Larry Campbell, Jørund Bøgeberg og Rune Arnesen. I tillegg er det diverse musikere som varierer på hver låt.

På sangene er det disse duoene:
Blind Boys of Alabama - Eskenderella.
Terry Evans - Tania
Maria McKee - Massar Egbari
Soozie Tyrell - Rim Banna 
Mighty Sam McClain - Ramy  
Lisbeth Scott - Lobna Noomene 
Glenn Tilbrook - Dina El Wedidi
Ray Benson - Mounir Troudi

 

Sanger fra en stjålet vår utgis 17.10.2014

Les mer om Sanger fra en stjålet vår hos KKV

 

 

Lest 11421 ganger Sist redigert søndag, 05 oktober 2014 18:05
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.