Monday, 07 December 2015 22:41

Tre nye Grammynominasjoner til 2L og Morten Lindberg.

Written by

Også i år ble det hele tre Grammynominasjoner til 2L. Det er albumene Magnificat, Spes og Astrognosia & Æsop som er nominert i kategorien Best Surround Sound Album.

 

 

 

 

Det har etter vært blitt et trofast innslag i adventstiden – Morten Lindberg mottar Grammynominasjoner. Det er en utrolig merittliste, som kan studeres i detalj her. Med unntak av 2007 har det vært 2-3 nominasjoner hvert år siden 2006.

Det som er annerledes år, er at alle tre nominasjonene er i samme klasse – Best Surround Sound Album. Fordelen med det er at de statistiske mulighetene til å få trofeet er større enn noen gang. Ulempen er at det kan bare bli et trofe…

Et annet særtrekk ved årets nominerte fra 2L er at to av disse har spor i Auro-3D. Det dreier seg om Magnificat og Spes. Dette gjør at de i tillegg til å være strålende innspillinger også har en ekstra dimensjon som også er en interessant parameter i forhold til Grammynominasjon i denne klassen. Skal vi driste oss til å tippe at Magnificat tar innersvingen på både Roger Waters og Shostakovich, som er de to «utenlandske» konkurrentene i denne kategorien?

 

Vi gratulerer Morten Lindberg og 2L med nominasjonene, og ønsker lykke til utpå nyåret!

 

Les våre omtaler i PLATENYTT: av de tre nominerte innspillingene:

PLATENYTT:  Magnificat

PLATENYTT:  Spor

PLATENYTT:  Astognosia & Æsop

 

Se hele listen med alle Grammynominerte her.

 

 

 

 

 

 

 

 

Last modified on Tuesday, 08 December 2015 13:12
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.