søndag, 08 februar 2015 09:50

PLATENYTT: 2L – Spes. Tradisjonell samisk musikk møter vestlig sakral musikk.

Skrevet av

2L utgir ny Pure Audio Blu-ray med koret Cantus. Her er det musikk av flere komponister, innenfor en felles tematisk ramme. Og dette blir nok en utgivelse med 3D-formatet Auro-3D fra 2L.

 

Frode Fjellheim er en sørsamisk komponist og musiker, født i Mosjøen men bosatt i Trondheim. På denne utgivelsen er han hovedkomponist, i tillegg til å være utøver. Han har et samarbeid med koret Cantus som har en opprinnelse for mer enn 20 år siden, og det fikk et høydepunkt da de i fellesskap lagde åpningssporet til Disneyfilmen Frozen i 2013. Og musikken de lager på Spes er en sammensmelting av tradisjonell samisk musikk og vestlig sakral musikk.

 

 

Det er en rekke andre komponister representert på denne utgivelsen. Vi merker oss spesielt Kim Andrè Arnessen, som er komponist av verket Magnificat på den ferske 2L-utgivelsen med samme navn. Men det er også musikk av Ēriks Ešenvalds, Mia Makarof, Eva Ugalde, Ko Matsushita, Knut Nystedt og Franz Xaver Biebl.

Innspillingen er gjort i Uranienborg Kirke, en mye benyttet kirke for innspillinger både av 2L og andre plateselskap.

 

 

Denne utgivelsen er en to-platers Pure Audio Blu-ray, der vi i tillegg til Blu-ray skiva finner en hybrid multikanals SACD. Innspillingen er som vi er vant til fra 2L utført i DXD – 24bit/3984kHz, og på Blu-ray platen finner vi spor med DTS HD MA i 24/192, og stereo 24/192. Minst like interessant er det at også denne utgivelsen har et spor i 3D-formatet Auro-3D, i form av 9.1 24/96. Det later til at dette formatet som nå er tilgjengelig på receivere og prosessorer fra Denon og Marantz, etter hvert blir et obligatorisk tilleggsspor på 2L sine utgivelser i Pure Audio Blu-ray.

Utgivelsesdato er satt til april 2015.

 

Les mer om Spes hos 2L.

 

 

 

 

Lest 10106 ganger Sist redigert søndag, 08 februar 2015 10:07
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.