Thursday, 04 December 2014 11:13

PLATENYTT: Jan Gunnar Hoff – Stille lys

Written by

2L utgir digital utgivelse med musikk av Jan Gunnar Hoff. Utgivelsens navn er Stille Lys.

Jan Gunnar Hoff er et velkjent navn, både i musikkverdenen generelt, og hos 2L spesielt. Vi husker han kanskje spesislt godt frå den grammy-nominerte utgivelsen Quiet Winter Night, som vi anmeldte for et års tid siden.

Men også Living, som har det til felles med Stille lys at også den var en ren piano-utgivelse. For Stille Lys, eller Quiet Light som den engelske tittelen lyder, er en pianoversjon av julerelaterte sanger skrevet av andre musikere og komponister.

Det som skiller Stille Lys fra det meste som er utgitt tidligere, er at den distribueres som en ren digital utgivelse av 2L. Stille Lys er en utgivelse som er bestilt av Nordnorsk Lederutvikling i Bodø, og de distribuerer Stille Lys internt og selger den som en ren CD. Men hos 2L selges den altså utelukkende som filer for nedlasting, ikke på noe fysisk plateformat. Vi så dette også på Gloria, av Frøy Aagre og Schola Cantorum, men det av et singel spor, der 2L forespeiler at det kan komme mer i samme serie på en fysisk plate.

Man kan kanskje se på dette som et dristig trekk fra 2L sin side. På en annen side har vi sett tendensen fra andre plateselskap, og da kanskje spesielt for musikutgivelser som befinner seg en anelse på siden av main-stream. Og vi har for lengst lært oss til å ha stor respekt for de strategiske valgene Morten Lindberg i 2L gjør. Han har tidligere gått foran alle andre både når det gjelder rene audioutgivelser på Blu-ray, og nå kommer resten av verden dinglende etter. Også Universal Music. Og han har allerede lanser flere musikkutgivelser i det nye 3D-formatet Auro-3D, der 2L var verdens første plateselskap også i den sektoren.

Og nettopp her kommer Stille Lys som enda et bidrag. For i tillegg til stereo og 5.1, er den tilgjengelig som 9.1 Auro-3D. Dette formatet kan nå dekodes av alle som har en Denon eller Marantz AV-receiver / prosessor som vi omtalte i denne artikkelen i går.

Les mer om Stille Lys hos 2L

 

 

 

Read 10493 times Last modified on Thursday, 04 December 2014 14:29
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.