tirsdag, 28 april 2015 10:19

PLATENYTT: Magne Amdahl – Astrognosia & Æsop

Skrevet av

2L lanserer ny utgivelse på Pure Audio Blu-ray. Det er musikk komponert av Magne Amdahl.

 

 

Magne Amdahl er født i 1942, og har klassisk utdannelse i piano og trombone. Han har også utdannelse innen komposisjon og direksjon, og har jobbet både ved Den Norske Opera og Oslo Filharmoniske Orkester.

Amdahl har en verksliste på over 70 verker, og har i tillegg komponert et stort antall musikkverker for teater og film.

 

Verket Astrognosia handler som tittelen mer enn antyder om stjernehimmelen. Komposisjonen inneholder 17 deler, der hvert stjernetegn har fått egen del, i tillegg til et Preludium, tre Interludier og en Pavane til Månen.

Det andre verket Æsop er en samling fabler, og også her gir verkets nav en tydelig ledetråd. Vi snakker selvfølgelig om Æsops fabler, der Magne Amdahl har satt musikk til Herman Wildenveys gjendiktning. Dennis Storhøi leser fablene til musikk av fremført av kringkastingsorkesteret.

 

Jar Kirke er en gammel kjenning både fra 2L og andre plateselskap sin merittliste. Astrognosia & Æsop er en toplaters utgivelse under kategorien Pure Audio Blu-ray, og Blu-ray platen inneholder spor i 5.1 DTS HD MA i 24/192, 7.1 DTS HD MA i 24/96 og 2.0 LPCM i 24/192. I tillegg følger det med en hybrid, multikanals SACD. Også mShuttle er tilgjengelig knyttet til platen, med mulighet for nedlasting av MP3 og FLAC.

Illustrasjonen av Stage-layout bekrefter at det heller ikke denne gangen er snakk om pingle-surround fra Morten Lindberg.

 

Utgivelsestidspunkt er satt til Mai 2015

Les mer om Astrognosia & Æsop hos 2L

 

Lest 9258 ganger Sist redigert tirsdag, 28 april 2015 18:45
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.