onsdag, 05 mars 2014 15:53

Yamaha RX-V377 – Første- og minste lam i vårsleppet.

Skrevet av

Få fenomen er meir regelmessige enn Yamaha og andre japanske produsenter sine vårslipp av årets receiverkolleksjon. Yamaha slipper den aller minste først.

Les mer:

Det var en gang i tiden at det faktisk knyttet seg stor spenning til receivernyhetene. Ikke minst da Dolby og DTS slåss om å bli markedsledende, og dermed forhåpentligvis etter hvert enerådende om sine Codecs. Eller da SACD og DVD-Audio førte tilsvarende kriger.

Det begynner å bli en stund siden, og i svært mange tilfeller er nyhetene i årets receiverkolleksjon et gjesp. i hvert fall hvis man ikke lengre lar seg blende av nye fancy marketing-triks. Og for Yamaha sin første vårnyhet RX-V377kan man lett fristes til å tenke at det knapt er annet enn paranteser som skiller den fra forgjengeren RX-V375. Utseende og effektspesifikasjoner er uendret, og det er det aller meste ellers også.

 

 

Men så er det likevel en nyhet som kan være interessant for en del potenselle kjøpere. For Yamaha lanserer noe de kaller Virtual CINEMA FRONT. Dette skal kunne gi mulighet for plassere surroundhøytalerne i front. Vi har ikke tilgjengelig informasjon om hvordan dette skal fungere, men det er fristende å anta at det er en HRTF-lignende DSP-prosess noe tilsvarende det Yamaha har benyttet i en årrekke i lydplanker. Erfaringene derfra er at det på den ene side gir en imponerende effekt, og på en annen side er svært langt unna «the real thing». Hvordan «Virtual CINEMA FRONT» fungerer gjenstår for oss skeptikere å høre. Men det som er ubestridt, er at det gir et slags svar på en akutell problemstilling med plassering av surroundhøyttalere rundt om i de mange hjem.

Av andre nyheter finner vi funksjonene «Compressed audio enhancer» og Extra Bass.

Vi kjenner ikke veil. pris i Norge enda, men det vil overraske om det er nevneverdig avstand fra forgjengeren RX-V375.

 

Les mer hos Yamaha Norge.

 

Sist redigert lørdag, 11 april 2020 08:57
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.