torsdag, 04 september 2014 07:31

Yamaha Relit – den syngende bordlampe.

Skrevet av

HiFi-komponenter med multifunksjonalitet er i skuddet for tiden. Yamaha har funnet en helt egen vri på dette.

Det startet for et års tid siden, da Yamaha lanserte den veldig spesielle gulvhøyttaleren Relit LSX-700. En veldig slank konstruksjon som også er en lampe. Det må innrømmes at denne modellen startet noen designvibrasjoner hos undertegnede – dette er rett og slett både innovativt og elegant.

 

Nå på sensommeren har Yamaha lansert to nye Relit-modeller. Da er det bordmodeller som står på agendaen, og de har selvføglelig begge belysning i tillegg til at de er i stand til å spille musikk.

Vi starter med den minste modellen – Relit LSX-70. I motsetning til storesøster har denne en helt enkel geometrisk grunnform – en sylinder med diameter på drøye 9cm. Den har mulighet for batteridrift, og der dermed egnet til å ta med ut på terrassen eller i båten.

Både lyd og lys er vendt oppover, og reflekteres i en kon i toppen av enheten. Lyden kan formidles via Bluetooth aptX, eller via en 3,5mm stereo minijack. LSX er bestykket med et 5,5cm og et 4cm element, begge fulltone.

 

Det er kanskje Storesøster LSX-170 som setter i gang de heftigste Lifestyle-vibrasjonene. Med et design som har klare B&O-inspirasjoner er dette ganske lekkert, i hvert fall på bilder. Og så er det ingen vei utenom å berømme Yamaha for at de her har hatt en utpreget … ehhh … lysende ide på lydfronten.

LSX-170 har en mer konisk form, og dette gir spillerom for langt større elementer. Den er bestykket med en stk. 9cm og en 3cm. Også LSX-170 har innebygget aptX i tillegg til minijack-kontakten, men det later til at batterimuligheten her er droppet.

 

Alle høyttalerne i Relit-serien kan styres via en app fra Yamaha, der du bl.a. kan styre både lys og lyd - direkte og via en timerfunksjon.

 

Dette, og mer om Relit-modellene kan du se mer av i videoen produsert av Yamaha:

 

 

Les mer om Relit LSX-70 hos Yamaha.

Les mer om Relit LSX-170 hos Yamaha.

Sist redigert lørdag, 11 april 2020 08:44
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.