mandag, 18 april 2016 11:01

WXA-50 og WXC-50 - nye streamingprodukter fra Yamaha.

Skrevet av

 

Yamaha har lansert to nye streamingprodukter med MusicCast. Det dreier seg om WXA-50 og WXC-50.

 

De to nye streamerne fra Yamaha er to brødre som av utseende kan betraktes som tvillinger. Men det er utenpå, for innmaten har noen ganske vesentlig forskjeller.

Storebror WXA-50 er en komplett integrert forsterker, selv om klassiske innganger er begrenset til 1 optisk og en analog.

Lillebror WXC-50 mangler effektforsterkere, og kan enten benyttes som en forforsterker, eller som en ren streamer / DAC via fixed utgang. For WXC-50 har i motsetning til WXA-50 både pre-out og digital utgang.

 

 

Det som kjennetegner begge modellene er at har en imponerende CV innen nettverk og streaming. Først og fremst må vi nevne MusicCast, som er Yamaha sitt nye multiromsystem. Dette blir nå implementert i alle Yamahaforsterkere med WiFi. På høstens IFA opplyste en representant fra Yamaha at de store toppklasseforsterkerne ikke ville få MusicCast. Og et av bruksområdene til MXC-50 vil nok være som supplement til de store Yamahaforsterkerne, som leverandør av streamingbaserte signaler.

For i tillegg til MusicCast kan de nye streamerne tilby DNLA, Airplay, Spotify og Bluetooth. De er også kompatible mede DSD-filer i tillegg til PCM-basert HighRes opp til 192kHz /24 bit.

 

Les mer om WXA-50 og WXC-50 hos Yamaha.

 

 

 

 

Sist redigert lørdag, 11 april 2020 08:32
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.