søndag, 24 august 2014 08:09

To nye streamingprodukter fra Yamaha.

Skrevet av

Yamaha lanserer to nye produkter med streaming. Vi snakker om stereoreceiveren R-N301 og CD-spilleren CD-N301.

 

På fredag meldte vi om den nye budsjettserien med stereoforsterkere fra Yamaha, med modellene A-S301, A-S501 og A-S701. I dag kan vi melde om to produkter med streamingkompetanse.

 

 

 Nettverksreceiveren R-N301 har et sett andre egenskaper enn de integrerte forsterkerne vi skrev om på fredag, der streaming er den mest påfallende. I likhet med de nye integrerte forsterkerne har også R-N301 optisk og coax digital inngang. Men i tillegg har den altså en nettverksinngang, samt en DC-in som gir mulighet for tilkobling av en WiFi-adapter. Via kablet eller trådlåst nettverk (via adapter som er ekstra utstyr) støttes Spotify, AirPlay og DLNA. Receiveren kan styres fra mobile enheter via en nedlastbar app.

Forsterkeren har en ytelse oppgitt til 2x100WRMS i 8 ohm. I motsetning til den nye serien med integrerte stereoforsterkere vi skrev om fredag mangler R-N310 platespillerinngang.

 

 

CD-spilleren CD-N301 har nye av de samme nettverksegenskapene som receiveren R-N301. Det inkluderer AirPlay, Spotify og DLNA. Dermed peker ikke CD-N301 seg ut som en opplagt makker til R-N301 – da er kanskje den ordinære CD-spilleren CD-S300 være et like naturlig valg fra Yamaha sitt sortiment. Derimot kan CD-N301 være et interessant valg i et oppsett som ellers mangler nettverks- og streamingfasiliteter. Rene CD-spillere med nettverksfunksjoner er en ganske sjelden rase.

Både CD-N301 og R-N301 vises på IFA i begynnelsen av september. De er forventet å komme på markedet sent i høst.

 

Les mer hos Yamaha om:

-        Yamaha R-N301

-        Yamaha CD-N301

 

 

 

Sist redigert lørdag, 11 april 2020 08:45
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.