onsdag, 20 mai 2015 09:19

Yamaha kompletterer vårens bukett med budsjettreceivere.

Skrevet av

Yamaha har lansert et komplett utvalg av årets nye receivere i budsjett- og moderat mellomklasse. I tillegg til minstemann som er lasert tidligere dreier det seg om RX-V479, RX-V579, RX-V679 og RX-V779.

 

 

For 2-3 uker siden lanserte Yamaha minstemann i serien av årets nye budsjettreceivere, og vi skrev om det her. Nå har resten av utvalget blitt lansert – totalt 5 modeller inklusiv den tidligere lanserte RX-V379.

På forhånd har det i deler av Audiophile.no sin redaksjon (les: undertegnede) knyttet seg spenning til hvorvidt Yamaha ville ta opp kampen mot Onkyo og Pioneer om å tilby Dolby Atmos i modeller langt ned i mellomklassen, med prislapper fra 5-6.000,- og oppover. Det var i utgangspunktet 7.1-modellene RXV-579/679/779 som var potensielle kandidater.

Nå viser det seg at Yamaha har latt kompatibilitet med 3D-lydformater ligge i disse modellene, og det er nærliggende å knytte noen filosofiske betraktninger til dette. På den ene siden er det i øvelsen AV-receiver en veldig hard konkurranse om å ha best mulig utstyr, til lavest mulig pris. Her har altså Yamaha meldt pass denne gangen. Men så var det dette med «lavest mulig pris». For det er ikke tvil om at det etter hvert er veldig mye utstyr som skal inn i disse receiverne, og i den prisklassen vi befinner oss her er det neppe en nevneverdig høy andel av brukerne som kommer til å rigge opp et fullverdig Atmos-oppsett. Og så er det jo det den aller viktigste parameteren som også skal ivaretas – lydkvalitet.

 

 

Nå mangler det ikke på annet utstyr i disse fire AV-Receiverne som lanseres i dag. WiFI er på plass allerede fra den minste av de fire, og Bluetooth var med også på den aller minste RX-V379 som ble lansert tidligere.

Airplay, DLNA og Spotify Connect er også på plass i modellene med WiFi. Det er også tilgang til å bruke Yamaha sin egenutviklede app for styring av disse AV-receiverne.

 

 

4k video er ivaretatt på alle modeller, og på de to største er dette i form av 4K60p 4:4:4. Disse to modellene har også HDCP 2.2 på 3 av HDMI-inngangene, mens de andre bare har dette på en av inngangene.

Skal du ha pre-out for mer enn subwoofer er det bare toppmodellen RX-V779 som gjelder, etter at Yamaha droppet dette på RX-V6xx for mange generasjoner siden. Toppmodellen er også den eneste med platespillerinngang for MM-pickup.

 

 

 

Les også: RX-V379 – ny budsjettreceiver fra Yamaha.

 

Les mer om RX-V479 hos Yamaha

Les mer om RX-V579 hos Yamaha

Les mer om RX-V679 hos Yamaha

Les mer om RX-V779 hos Yamaha

 

 

Sist redigert lørdag, 11 april 2020 08:40
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.