søndag, 30 mars 2014 07:24

Ny budsjettserie med surroundreceivere fra Yamaha.

Skrevet av

Yamaha har fire nye budsjetterceivere, og de største har flere gledelige nyheter.

Les mer:

 

 

For få uker siden meldte vi om ny minstemann i Yamaha sin budsjettserie, som har fem medlemmer totalt, og strekker seg opp mot mellomklassen. Nå har Yamaha lansert resten av familien i 2014-utgave – RX-V477, RX-V577, RX-V677 og RX-V777. Her er det noen nyheter som er underordnede, mens noen av nyhetene er viktige fremskritt.

VI nevnte Virtual CINEMA FRONT i forbindelse med RX-V377, og det gjenstår å høre om dette i dette er brukbart. HDMI 2.0 er derimot en vesentlig nyvinning, og er tilgjengelig på de to største modellene – RX-V677 og RX-V777. Det samme gjelder også for en oppdatert utgave av Yamaha son proprietære romkoreksjon YAPO, som på de to største modellene også inkluderer YAPO R.S.C. (Reflected Sound Control).

 

 

Den største nyvinningen er nok at de tre største modellene har innebygget Wi-Fi og det har av en eller annen merkelig grunn vært sjelden vare, selv ganske høyt opp i prisklassene både hos Yamaha og konkurrentene. Du har vært henvist til å kjøpe en trådløs adapter, eller benytte kablet forbindelse – eventuelt en bridge-løsning. En ytterligere nyvinning er at det samtidig tilbys Wireless Direct. Dette er et direktenettverk som opprettes mellom Receiver og sender. Dette gir ekstra fleksibilitet ved at man kan operere med trådløst nett selv på plasser det det ikke er etablert en trådløs ruter, eller der kapasitet eller rekkevidde på det trådløse nettet skaper begrensinger. A small step for Yamaha – a giant leap for mankind! Det er de tre største modlellne I budsjettserien som har Wi-FI og Wireless Direct.

Integrert Spotify og AirPlay er ikke nyheter I denne generasjonen, men såpass vesentlige funksjoner at det er greit å gjenta her. Det same gjelder for Yamaha sin gode app for styring av apparatene fra mobile enheter.

USA-utgaven av toppmodellen har benevnelsen RX-V777BT, der BT er forkortelse for Bluetooth. Denne har integrert aptX, en praktisk blåtannbasert trådløs streaming som vi omtalte i vår test av NAD D3020. Dette er ikke med i de europeiske utgavene. Det er ikke uvanlig med ulike spesifikasjoner på europeiske- og amerikanske modeller, og denne gangen går vi altså glipp av aptX på RX-V777.

 

Les mer om de nye modellene hos Yamaha.

 

Les andre artikler på Audiophile.no om Yamaha:

S2100 – nytt stereosett fra Yamaha.
Yamaha RX-V377 – Første- og minste lam i vårsleppet.
BD- S677 - Ny universalspiller fra Yamaha.
Yamaha på Youtube
Nytt High-end stereosett frå Yamaha.
CX-5000 og MX-5000 - Highend hjemmekinosett frå Yamaha
Yamaha MusicCast: ett anlegg, musikk i alle rom
Et sikkert vårtegn.
Yamaha DSP-AZ2

 

Sist redigert lørdag, 11 april 2020 08:57
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.