søndag, 23 mars 2014 08:43

Rudi`s PickupGuide: Kategori 6

Skrevet av

Kategori 6 er nøytral, men heller mot det analytiske

 Rega Apheta MC Cartridge

Rega's forsøk på og lage en high-end pickup hvorvidt det har vært en sucsess eller ikke overlater jeg til andre og mene noe om.


Ortofon MC2000

er en grei "6" 'er, men blir i dag klart forbigått av Kontrapunkt serien.

 

 

 

 

 


Ortofon MC3000 er en 6+ grenseland til "7" karakter dynamisk, analytisk uten og bli slitsom

 

 

 

 

 
Lyra Helikon

En klassiker og referanse som har vært med i mange år, men som på langtnær i 2009 er forbigått i prisklassen. Bass i klassen: har du tregulv så må man etterspikre ofte.
Er egentlig vanskelig og kategorisere da den dekker et svært "vidt" spekter, riktig kategorisering er egentlig 4 - 7, leverer stort sett referanse kvalitet i hele dette spekteret.
Det finnes også en MONO versjon av Helikon for de som måtte ønske det.


 

 Lyra Helikon SL

Som sin noe mere høylydte tvillingbror, men mere sofistikert, microdetaljert og med en herlig uforvrengt klarhet og med skyhøy dynamisk kontrast, men husk at SL utgaven krever en støysvak stepup i toppklasse. Helikon SL er en personlig favorit montert i en SME serieV som igjen er montert på Simply Black 330 spiller, de er som laget for hverandre og resultatet er en combo uten svakheter.
Etter 3 år som eier av en slik combo må jeg bare si at dette er en referanse combo som er MEGET vanskelig og slå.
Kategori 4 -7, hører vel egentlig mer hjemme i kategori 5 enn 6, men for og riktig skjønne klangkarakteren så setter jeg de begge i kat 6.Goldring Elite

Prisklassens "monitor" eller skal jeg kalle den "billig" Lyra, personlig liker jeg denne veldig godt og har du ikke råd til den rimeligste Lyra så bør du ta en ekstra titt på denne.
Elite er egentlig en Excel i billigere innpakning, innmaten/nålen er nemmelig den samme.


ZYX R100FS Fuji

Dyr, kjempebra, litt på lettvekts siden bass messig. En ganske nøytral pickup som dekker et stort område kategorimessig og som "alle" burde kunne leve lykkelig med.


ZYX generelt: Det jeg har opplevd av ZYX har vært nøytralt med hellning mer mot det anemiske enn mot det fyldige og runde, man kan nesten kalle det litt monitor aktig, rent, dynamisk med høy gjennomsiktbarhet, men også litt lite levende og organisk, personlig liker jeg litt mer kjøtt på beina om du forstår hva jeg mener. ZYX er på ingen måte dårlig bare man er klar over / eller at man liker denne type lyd. Er flere av Zyx modellene jeg til og med synes hører best hjemme i kategori 7-8 og de vil nok havne der bare jeg får sorte
rt de ut korrekt.

Lest 5286 ganger
Rudi

Vinylguru

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.