søndag, 19 juli 2015 07:40

Sonus Faber Venere S – håndlaget Signature-modell

Skrevet av

Sonus Faber lanserer Venere S, en toppmodell i den moderat prisede Venere-serien. I motsetning til resten av serien er Venere Signature satt sammen i Italia.

 

Venere-serien er en viktig serie for Sonus Faber i den moderate enden av prisskalaen. Fra før har den to stativhøyttalere og to gulvmodeller, i tillegg til en senterhøyttaler og en OnWall-modell. I motsetning til de dyrere seriene fra Sonus Faber er Venere-serien satt sammen i Østen, noe som har gitt reduserte kostnader. Og inntrykket undertegnede satt igjen med etter at Audun og Simen fra Mono AS hadde en demo av blant annet Venere-serien hos BMH i Bergen sist vår er at det er mye godlyd for pengene i denne serien.

 

 

Med Venere S har Sonus Faber introdusert en Signature-modell der de har hentet hjem produksjonen. Venere S er håndlaget ved produsentens hovedkvarter i Arcugnano. Sonus Faber gir denne modellen en rolle som en viktig brobygger mellom Venere og Olympca-serien.

 

 

Venere S er en treveis høyttaler, og har blitt utstyrt med 3 stk. 180mm basselementer med aluminiumsmembraner, valgt for å gi hurtig bassrespons. Mellomtonen ivaretas av en 150mm med polypropylen tekstil membran, mens diskanten er en 29mm tekstildome.

Det er en nyutviklet bassport i Venere S som er plassert i bunnen av kabinettet, og er rettet mot gulvet. Bunnmontert refleksport er ellers et trekk vi kjenner igjen fra Chameleon B, som vi nettopp har hatt inne til test.

 

 

Delingen skjer ved henholdsvis 250 og 2500 Hz, og foretas av deleflilte med «progresive-slope». Venere S er relativt lettdrevne med en oppgitt følsomhet på 90 dB. Frekvensresponsen er 40-25.000 Hz.

Sonus Faber Venere Signature blir tilgjengelig i hvit, sort og valnøtt, og forventes å kunne leveres i midten av september..

 

Pris sort og hvit finish: 49.990,-

Pris Valnøtt: 53.990,-

Sonus Faber importeres til Norge av Mono AS.

Les mer om Venere S hos Sonus Faber.

 

 

 

 

 

Sist redigert søndag, 12 januar 2020 18:51
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.