torsdag, 31 august 2017 11:59

BeoPlay E8 – helt trådløse ørepropper fra B&O

Skrevet av

 

 

Bang & Olufsen lanserer trådløse ørepropper. Og når der sier trådløs, mener de det fullt og helt.

Apple lanserte sine helt trådløse AirPods rett før jul i 2016. De har blitt godt mottatt, og med en prislapp på rundt 1.500 er de en ganske rimelig innstegsmodell i denne produktkategorien.

Det denne referansen B&O sin nye Beoplay nå skal måles mot. Og samtidig vet vi at B&O aldri lanserer produkter som apellerer til de som skal ha deen rimeligste modellen i sitt segment. B&O legger vekt på design og sofistikerte funksjoner, og det later det til at de har gått for også denne gangen.

Vi starter med designet som har et helt annet konsept enn AirPods. Dette modeller som i sin helhet plasseres inne i øret, og ser på ingen måte ut som Apple sin variant, som mer minner om et rimelig dusjhode i hvit plast som har krympet i ….ehhh …. I dusjen.

 

Kommunikasjon

Et vesentlig designtrekk på BeoPlay E8 er en sirkelformet metallplate som fungerer som flate for tappe-signaler til mesterhjernen som befinner seg i høyre pod. Her kan du be E8 om det aller meste, inklusiv å slippe inn lyd fra omgivelsene, starte musikkavspilling, skippe til neste spor ta imot- eller avvise telefonsamtaler. Og for noen av kommandoene er det ikke likegyldig om du tapper på høyre- eller venstre pod.

Skulle ikke dette være tilstrekkelig kan du ta i bruk den dedikerte APPen. Eller du kan rett og slett bare fortelle til Siri hva du ønsker vie de integrerte mikrofonene.

 

 

Batteri

Batteritiden er på 4 timer. Litt lite, men det nette etuiet har batterier som kan lade opp to ganger, slik at du greier deg i tolv timer før du må plugge inn i en stikk kontakt. Eller powerbank.

 

Comfort.

På et produkt av denne typen vil komfort være en avgjørende parameter. Og her må vi bare ta B&O på ordet når de hevder at E8 gir høy komfort. Det skal være benyttet ekskluisive materiale både i pods og i etuiet. Det vil også være et avgjørende komfortelement at disse små enhetene sitter godt og sikkert på plass, særlig i og med at de ikke henger fast i en sikkerhets line.

 

 

Lyd

Også når det gjelder lydkvalitet vil det være avgjørende at et par trådløse pods til ca. tre tusen har en god lydkvalitet. BeoPlay lover at lyden er i klasse med øvrige produkter fra denne produsenten. I tillegg har du selv mulighet for å tune lyden inne i APPen.

 

Veil pris på BeoPlay E8 er kr. 2.999,-

Les mer om BeoPlay E8 hos Bang & Olufsen.

 

 

 

 

 

 

Les mer om BeoPlay hos B&O.

Sist redigert torsdag, 31 august 2017 12:15
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.