onsdag, 22 april 2015 09:58

Schiit Audio Yggdrasil – Multibit DAC med Closed-form filter.

Skrevet av

http://www.duet.no/

Den helt nye DACen Yggdrasil fra Schiit Audio lover en verdensnyhet. Den skal være verdens eneste «Closed-form multibit DAC.

 

Schiit Audio holder til i USA, og ble dannet av bransjeveteranene Jason Stoddard og Mike Moffat som kom fra henholdsvis Sumo og Theta. Folkene i Schiit Audio er veldig oppmerksomme på hvilke assosiasjoner navnet kan gi, og spiller på det i markedsføringen. Men i tillegg til det sære produsentnavnet, har de åpenbart satset på en del norrøne og islandske navn. Og den nå nylanserte DACen Yggdrasil er det ferskeste eksempelet.

 

Shiit Audio har hatt en spesiell oppmnerksomhet mot hodetelefonforsterkere, men også DACer har vært et viktig innslag i sortimentet. Fra før har de fire DACer, med et prisspekter fra kr. 1.099,- til 9.790,-. Den nye modellen Yggdrasil gjør et solid sprang opp i pris, og markerer seg samtidig som en solid flaggskipmodell.

 

 

Yggdrasil er rikt utstyrt med tilkoblinger. Hele fem ulike digitalinnganger utgjøres av optisk, coax, USB, BNC og AES-EBU. Av analoge utganger kan du velge mellom to sett RCA, og et sett XLR.

 

 

Men det som ifølge Schiit Audio skiller Yggdrasil fra samtlige andre DACer i markedet, er at den er en «Closed-form multibit DAC. Den leverer 2 bits oppløsning uten noen form for «gjetting», for å benytte Shiit Audio sine karakteristikker. Hvis du ønsker å vite mer om de tekniske aspektene bak dette anbefales en visitt på Schiit Audio sine websider.

 

Schiit Audio importeres til Norge av Duet Audio 

Les mer om Yggdrasil hos Schiit Audio.

 

 


Sist redigert torsdag, 23 april 2015 05:16
Karl Erik Sylthe

Webredaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.