onsdag, 03 juni 2020 13:17

Modius – ny DAC med egenutviklet USB interface fra amerikanske Schiit Audio .

Skrevet av

Schiit Audio har laget en ny DAC i budsjettklassen der de har utviklet en egen USB-interface. Og også i navnet har de gått nye veier, og avviker fra de norrøne modellnavnene de vanligvis holder seg med.

Vi kjenner normalt Schiit Audio for sine kompakte bokser med et særpreget- og i manges øyne elegant design, selv om det samtidig ikke gir direkte assosiasjoner til bokstavelig talt «tung» HiFi. Og nettopp det er trolig en tilsiktet treffsikker assosiasjon, for Schiit Audio ønsker vel heller å bli gjenkjent som produsent av god lyd til moderate priser.

Modius DAC

Schiit Audio har en greie med at omtrent alle produktene har norrøne navn. Ikke denne gangen – Modius heller mer mot romersk, og denne nye DACen hadde til og med Modius Maxius som arbeidstittel, som hentet fra Gladiator eller deromkring.

Den bygger på den aller minste Modi 3, men er på aller måter utvidet i forhold til denne. Modius er en betydelig større komponent enn Modi 3. Den har en bredde på 9 tommer, og er tilpasset bredden på de aller fleste av Schiit sine kompakte forsterkere Schiit Audio mener den passer utmerket som makker til Asgard 3, Jotunheim, and Lyr 3.

Innvendig

Innvendig starter vi med DC-chipen, som i likhet med lillebror er hentet fra AKM. Men i Modius har Schiit Audio gått opp til en AK4493 i forhold til Modi 3 sin litt eldre og rimeligere AK4490.

I Modius er det benyttet to ulike utgangstrinn, der det ene er balansert. Også for digitale innganger har Modius utvidet repertoaret. Der Modi 3 har optiske- og coax innganger har Modius i tillegg en AES-inngang.

Union USB

Det som skiller Modius mest fra andre DACer er USB-interface. Schiit Audio har brukt to årsverk på å utvikle denne USB-inngangen. Ideen med Unison USB er at mye kan forenkles ved at den bare trenger å forholde seg til en enkelt oppgave: å samhandle sømløst med moderne UAC2-kompatible produkter. Den har ikke støtte for DSD eller MQA, og den støtter heller ikke Windows eldre enn Win-10. Den er rendyrket for PCM, som Scheet Audio hevder utgjør 99% av alle filer.

Her er liten over hvilke enheter og operativsystem som støttes av Unison USB:

·        Windows 10

·        Mac OSX fra og med 10.7 

·        iOS, f.o.m. iOS7 on up

·        Android

·        Linux.

·        Roon

·        De fleste streamere som er Linux-baser

Tekniske data for Modius DAC:

·        Frequency Response: 20Hz-20KHz, +/-0.1dB

·        THD+N: 0.0003%, with or without external power

·        IMD: 0.0006%, CCIR, with or without external power

·        S/N: > 115dB, referenced to full output, with or without external power

·        Crosstalk: -125dB, 20-20kHz

 

Schiit Audio importeres til Norge av Duet Audio

 

 

Sist redigert onsdag, 03 juni 2020 13:43
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra Karl Erik Sylthe