lørdag, 24 januar 2015 16:09

Vivid Audio GIYA G3 og Devialet 400 - Lørdagsvisitt hos Renaissance Audio.

Skrevet av

En kort spasertur gjennom Bergen sentrum fra Sydneshaugen ender på Støletorget. Det er lørdag formiddag, og Roald Mikkelsen i Renassance Audio kan som alltid ellers by på både en hyggelig prat og god lyd fra spennende produkter.

 

Renaissance Audio ligger helt i enden av Steikjellergaten, på Støletorget i indre Sandviken. Det er et usedvanlig vellykket lokale, som både fungerer som utstillingslokale for et velasssortert utvalg. Men det er også et lokale som har svært god akustikk, og som dermed gir en ultimat ramme rundt presentasjon av HiFi.

 

Og også denne gangen er det veldig spennende produkt som har fått hovedrollen i primæroppsettet. Noe av dette e gamle kjenninger. Som streameren Bladelius Mimer, som var på et testopphold for et lite år siden. Den har i mellomtiden fått et velfortjent stativ som gjør at den virkelig kommer til sin rett, i tillegg til iOS-app som gir en økt bruksverdi. Denne gangen ble signalet kjørt digitalt ut til forsterkerne Devialet 400, så Mimer fungert som en ren streamer.

 

 

Også Devialet 400 har vi hilst på tidligere, senest da de fikk oppgaven med å drive Avalon Compas. Devialet 400 består av en topakning Devialet 200, konfigurert som monoblokker på 400 watt. De mottok som nevnt signalet digitalt fra Mimer, så de gjør nytte av den integrerte DACen.

 

 

Høyttalerne i dette oppsettet var et helt nytt møte for undertegnede. Jeg har lyttet til et par av mindre brødre i Oval serien, men Vivid Audio GIYA G3 var ny for meg. De spilte forrykende, med imponerende bass og et fjellstøtt perspektiv både med blues og klassisk musikk. Disse høyttalene er kontruert av mannen som er ansvarlig for Bowerss & Wilkins sine Nautilushøyttalere, og utgjør et veldig annerledes design.

 

 

Som alltid ellers hadde Roald utrolig mye forskjellig utstilt i lokalet sitt. Men det var et objekt som pirret min nysgjerrighet med enn vanlig. Et par superdiskanter fra ELAC med navnet 4Pi har et svært uvanlig design. De gir en rundstrålende spredning, og strekker seg opp til 53 kHz.

Renaissance Audio venter ellers på Devialet Phantom, som vi skrev om før nyttår. Roald har høye forventninger til disse mildt tatl uvanlige konstruksjonene med oppsiktsvekkende spesifikasjoner. Han har lovet å varsle oss for en ny visitt når de har ankommet. Og vi vil selvfølgelig dele opplevelsen med våre lesere. Stay tuned!

 

 
 
Lest 6172 ganger Sist redigert lørdag, 24 januar 2015 19:41
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.