søndag, 18 oktober 2020 19:14

Devialet Gemini – trådløse øreplugger som skaper forventninger

Skrevet av

Den franske produsenten Devialet har overrasket et HiFi-samfunn med sine kompakte Phantom-konstruksjoner i over fem år. Nå tar de mini-HiFien enda lenger ut i Gemini, et par ekte trådløse øreplugger med audiofile ambisjoner.

 

Når den franske HighEnd-produsenten så til de grader har maktet å neglisjere naturlovene med sine ulike varianter av de unike Phantom-konstruksjoner, har dette selvfølgelig mye med DSP-teknologi å gjøre. Men beveger seg ikke ned i det subsoniske området med en høyttaler som hvis man aldri har hørt om den før kan mistenkes for å rulle pent av ved 70-80 Hz uten at den får god støtte av digital teknologi.

Og når samme Devialet nå har bestemt seg fort at tiden er moden for helt trådløse øreplugger, eller True Wireless som det kalles i varmere strøk, er denne erfaringen og kompetansen selvfølgelig en kompetanse som kommer godt med. Og det er av samme grunn at HiFi-entusiaster gjerne stilner og lytter oppmerksomt, i et marked der nye trådløse øreplugger drukner i mengden. De nye ørepluggene fra Devialet skaper forventninger.

Devialet Gemini

De nye ørepluggene Devialet Gemini er noen skikkelig kompakte konstruksjoner, men har likevel nominell frekvensgang fra 5Hz – 20kHz. Vi sier nominell, for vi vet alle at det er mange faktorer som spiller inn for frekvensgangen til både over-ear hodetelefoner og øreplugger. Men likevel er dette et lovende utgangspunkt.

En av de tilleggsfaktorene som i høyeste grad spiller inn er valg av propper, og Devialet leverer med 4 sett i ulike størrelser. Og for å bistå med å velge de riktige proppene har det utviklet en programvare som skal bistå med å velge de proppene som passer best til nettopp dine ører. Dette er i utgangspunktet en funksjonalitet vi også har sett og opplevd på de helt ferske FreeBuds Pro fra Huawei, en modell vi har inne til test for tiden. Og når vi vet at Devialet og Huawei har hatt et nært samarbeid i utviklingen av Bluetooth-høyttaleren Huawei Sound X, er vi ikke helt overbevist om at dette sammenfallet er en ren tilfeldighet. Men det er spekulasjoner for egen regning.

ANC

Avansert støykansellering har etter hvert blitt en selvfølge i premium øreplugger. Og Devialet Gemini er tungt inne også her. Du kan velge mellom tre ulike nivåer av Active Noise Cancellation (ANC) eller ulike Transparency Modes

Det er også en 6 bånds grafiske equalizer som bidrar til å fintune lyden til egne preferanser.

Oppgitt spilletid er 6 timer, og det medfølgende etuiet gir mulighet for trådløs lading og spilletid i over 24 timer. Og når ørepluggen spiller, er det via Bluetooth 5.0.

IPX4 sørger for at Gemini tåler en dose fuktighet.

Prisen i Norge er satt til kr. 3.490,-, og de skal være tilgjengelig fra 25. november, i betryggende tid før julehandelen setter inn for alvor.

Les mer om Gemini hos Devialet.

Sist redigert søndag, 18 oktober 2020 19:39
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra Karl Erik Sylthe