torsdag, 23 juli 2020 16:51

Audio Pro SW-10 – Ringen er sluttet

Skrevet av

Audio Pro lanserer en ny Subwoofer med modellbenevnelsen SW-10. Det vanker ingen premie til den som gjetter hvor stor bassen er.

For to uker siden fikk vi melding om en ny Bluetooth-høyttaler, og vi formidlet det glade budskap videre med stor fornøyelse. Det vil si – ny var vel kanskje å ta litt vel hardt i. Fornyet er vel et mer presist begrep på denne oppgraderte modellen.

Denne gangen er det derimot mer snakk om en ny konstruksjon fra disse svenskene et godt stykke nede på vestkysten. Men selv om det er en helt ny konstruksjon er Audio Pro på velkjent terreng. For allerede for 42 år siden syslet denne produsenten med subwoofere i utbredt skala. ACE-Base teknologi var lagt til grunn for Audio Pro sine subwoofere, et konsept som tillater dyp bass fra små subwoofere. A4.14 var den første blir av noen regnet som en kulthøyttaler i dag, og etterfølgeren A2.50 utløste kommentaren «You`ve done the impossible» fra en HiFi-skribent.

Audio Pro Sw-10

CCo i Audio Pro Jens Henriksen sier at forventningspresset er høyt når de nå lanserer en helt ny subwoofermodell. Men samtidig mener han at de har all grunn til å kunne innfri forventningene. Han mener at ytelsene langt overgår 80-tallets ACE-Bass helter, og kan prestere godt både til musikk og film.

Det er et mål at SW-10 skal være en god match til både stativhøyttaleren A26 og gulvmodellen A36 – to høyttalermodeller som er sentrale i Audio Pro sin kolleksjon.

Uvanlig design.

Audio Pro har valgt å eksponere slavebassene på siden av subwooferen. Henriksen mener at dette grepet er med på å myke opp designet på den tilsynelatende terningformede kuben SW-10.

Subwooferen har en aktiv longthrow 8", drevet av en DSP-styrt 200 watts klasse D forsterker.  Mens slavebassen på siden er en 9". Hva er vel da mer naturlig enn å kalle den SW-10...

Prisen for Audio Pro SW-10 er anslått til 4.000 SEK, og den forventes å være tilgjengelig rundt månedsskiftet.

Sist redigert mandag, 27 juli 2020 15:04
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.