lørdag, 08 mai 2021 10:11

SW-5 – en ny subwoofer Audio Pro definerer som «lagom»

Skrevet av

Den svenske produsenten Audio Pro lanserer en ny subwoofer i moderat prisklasse. SW-5 er enda rimeligere og mer kompakt enn SW-10 som ble lansert i fjor sommer.

I fjor sommer kunne vi melde om den 10-tommers subwooferen SW-10 til en svært overkommelig pris på rundt fire tusen fra Audio Pro. Denne føyde seg inn i Audio Pro sin mer enn førtiårige tradisjon med produksjon av subwoofere. Og produsenten er også flinke med å inkludere en dedikert subwooferutgang på sine strømmemodeller av aktive høyttalere. Det inkludere selvfølgelig den nye toppmodellen C10Mk2, en særdeles tiltalende modell vi har inne nå til en test som blir publisert i løpet av kort tid.

Audio Pro sin første modell B2-50

Audio Pro SW-5

Nå kommer altså SW-5, og når modellnavnet nå er halvert i forhold til SW-10 innebærer ikke dette at også størrelsen på driveren er halvert. Men produsenter legger i markedsføringen vekt på at dette er en modell som også kunne hete «Lagom», som er et uttrykk for at de mener at den 8 tommer store longthrow driveren er tilstrekkelig stor, i hvert fall til det typiske bruksområdet den er tiltenkt. 

SW-5 vil erstatte den modellen som i Audio Pro sitt modellprogram har gått under benevnelsen Addon Sub, og de regner med at den vil være et slags defaultvalg for den typiske kundegruppen. 8-tommeren drives av en 150 watt klasse-D forsterker, og er ellers utstyrt med justerbar lowpass delefrekvens på mellom 50 og 130 Hz.

SW-5 skiller seg fra storebror SW-10 ved å være en bassreflekskonstruksjon, der SW-10 har slavebasser som er eksponert på sidene av kabinettet.

SW-5 fås i fargene sort og hvit

Veil. pris for Audio Pro SW-5 er satt til NOK 2.990,-

Les mer om SW-5 hos Audio Pro

Sist redigert lørdag, 08 mai 2021 11:17
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.