tirsdag, 20 oktober 2020 14:10

G10 – Smart ny smarthøyttaler fra Audio Pro

Skrevet av

Audio Pro lanserer fleksibel smarthøyttaler. G10 er kompatibel med både Google Cast og AirPlay 2. Og så kan den noe få- eller ingen andre smarthøyttalere for hjemmemarkedet kan…

Audio Pro har vært aktive med lydprodukter i moderate prisklasser den siste tiden. I starten av juli lanserte de Addon T3+, en oppgradering av en gammel traver av en bærbar høyttaler. Og litt senere i juli kom de med en moderat priset subwoofer med navn SW-10, som burde ha gode forutsetninger for å treffe et marked.

Audio Pro G10

Denne gangen er det en smarthøyttaler i moderat mellomsjikt som lanseres, og i utgangspunktet ser denne ut til å følge opptråkkede stier. Men det er som sagt ved første øyekast.

Vi kan starte med designet, som er det aller minst oppsiktsvekkende med denne høyttaleren. En i utgangspunktet sylindrisk fasong med lett avrundede sidekanter er kjente takter, og det samme er den stoffdekkede overflaten. Så vi befinner oss i et velkjent men tiltalende terreng.

Fleksibilitet

Vi merker oss med glede at Audio Pro har prioritert kompatibilitet med både AirPlay 2 og Google Cast på denne Bluetooth-høyttaleren. Det gir høy fleksibilitet. Det gir også muligheten for å implementere G10 i et multiromsoppsett sammen med andre Cast-kompatible høyttalere, uavhengig av merke.

Og som smarthøyttaler er det Google Assistant som gjelder, og sikrer at du kan styre både høyttaleren og det meste ellers her i verden ved hjelp av stemmen. Og CCO i Audio Pro – Jens Henriksen sier at det er et bevisst valg at de har prioritert Google sin plattform i stedet for Amazon.

Det unike

Audio Pro er med sitt omgjengelige utseende og kompakte mål enkel å plassere rundt omkring i huset. Men det den er alene om oss bekjent er at du også kan montere den i en takskinne for spotter. Audio Pro har benyttet dette konseptet tidligere i forbindelse med CI-produkter, bl.a. for hoteller. Men for hjemmemarkedet er dette noe nytt. En spesialutviklet brakett sørger for at du enkelt kan feste den i takskinnen, og da er det hendig at det kontrollpanelet som ellers sitter på toppen vender nedover. Og så blir selvfølgelig stemmestyring ekstra betjeningsvennlig.

Audio Pro G10 vil koste 2.500,- i Sverige, og da er det fristende å anta at prisen blir ganske lik i Norge også.

Les mer hos Audio Pro

 

Sist redigert tirsdag, 20 oktober 2020 14:45
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.