onsdag, 22 juli 2020 06:46

Prestige 5 – nye flaggskip fra Qln

Skrevet av

Qln har lansert nye flaggskipmodeller. Den bakoverlente Prestige 5 bygger videre på Prestige 3

Tidligere i år lanserte svenske Qln gulvmodellen Prestige 3, som et supplement til stativhøyttaleren i samme serie. Prestige 3 er en toveis høyttaler som veier 27 kg, og rager 90 cm over bakken.

Nå lanserer Qln en ny toppmodell i serien, en modell som samtidig befester seg som produsentens flaggskipmodell. Her har den 184mm store driveren med Kevlar cone fått selskap av en ekstra 184mm, og danner dermed en 2½-veis konstruksjon. 

Driveren er utarbeidet i samarbeid med danske Scan Speak, og byr på moderne høyttalerteknologi. Qln hever at det underhengte magnetsystemet tillater en luftstrøm uten kompresjon og turbulens, noe som igjen skal gi fler mikrodetaljer og lavere luftstøy enn tradisjonelle konstruksjoner.

I diskanten finner vi en 25mm soft-dome med Air-Circ magnet. Den gir flat frekvensresons til over 30kHz, og ifølge Qln skal den gi svært god spredning.

Kabinett

Kabinettet er ganske kraftig bakoverlent, og Qln hevder at dette gir perfekt fase mellom diskant og bass. Kabinettet har Qln sin spesielle Qboard® teknologi, som de mener eliminerer strukturelle resonanser. Kabinettets topp har en avkuttet svak pyramideform. Og bassporten sin trompetform i hver ende skal eliminere luftturbulens.

Kabinettet er ellers betydelig mer voluminøst enn på den mindre Prestige 3, og vekten har økt fra 27 til 41 kg. I bassområdet strekker frekvensgangen seg ned til 26Hz ved -3dB.

Internkablingen er QLn sine egne kabler, og består av kobberkjerne som er spunnet rundt en polypropylen-kjerne med polypropylen isolasjon. Høyttalerterminalene er WBT Nextgen®.

QLn Prestige 5 kan leveres i 3 ulike utførelser: Walnut Piano, Walnut matt, White satin.

 

Qln importeres til Norge av Audio Aktøren

Produsentens spesifikasjoner for Prestige 5:

·        Impedance: 4 ohms

·        Tweeter: 25mm wide surround, Air-Circ magnet, soft dome

·        Mid-Woofer: 184mm Kevlar® cone, under-hung magnet system

·        Woofer: 184mm hard cone, under-hung magnet system 

·        Sensitivity: 89dB SPL 1 Watt 1m

·        Low frequency performance: -3dB 26Hz

·        Cabinet: Qboard® Technology

·        Terminal: Single wire, WBT Nextgen®

·        Dimensions: (HxWxD): 1000x210x600mm (cabinet), 1054x315x650mm (with feet)

·        Weight: 41,0 kg each

·        Finish: Walnut Piano, Walnut matt, White satin

Sist redigert onsdag, 22 juli 2020 07:12
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra Karl Erik Sylthe

Beslektede artikler