tirsdag, 13 april 2021 19:04

Audio Pro C10 MkII – toppmodellen som utvider repertoaret

Skrevet av

Audio Pro lanserer en oppgradering av sin toppmodell Addon C10. Samtidig blir den gjort langt mer stuevennlig.

Addon C-serien til Audio Pro har hatt et karakteristisk design, der alle de tre modellene Addon C3, C5 og C10 er bygget over samme lest, der bare størrelsen har skilt dem utseendemessig. Og designet har til en viss grad hatt et klart offroad-preg, men sin litt sportslige hank i skinn, og et malt kabinett.

Også T3+ modellene bygger på samme designkonsept, inklusiv den påskegule- og ellers sommerfriske T3+ Lemon som Audio Pro lanserte rett før påske.

Audio Pro C10 MkII

Når Audio Pro nå lanserer en oppgradert versjon av toppmodellen er det ikke bare de indre kvalitetene som får et lift. Også eksteriør og image endres fra den åpenbare terrenggående attityden, til en utpreget stuevennlig profil. Den flotte hanken som passer best til å gi høyttaleren en bærbar identitet har utgått, og til gjengjeld har fronten fått en litt klassisk grill som pynter opp.

Også bassporten på høyttalerens bakside har blitt videreutviklet, og det forseggjorte betjeningspanelet på toppen har fått ekstra knapper for lagring av flere forvalgte stasjoner.

Utvidete strømmemuligheter

Den viktigste oppgraderingen ligger nok likevel på softwaresiden og kompatibilitet. For i tillegg til multiroms-kapasiteten via Audio Pro sin egen App, har C10 MkII nå blitt kompatibel med AirPlay 2 og Google Cast.

AirPlay 2 er velkjent som Apple sin strømmeprotokoll, og gjør at alt av lyd kan strømmes fra en iOS- eller MacOS-enhet til en hvilken som helst kompatible enhet, og med versjon 2 ble det også tilført multiromsegenskaper.

Google Cast er vel om mulig nesten like godt kjent som AirPlay 2, selv om det kanskje er hardwarevarianten Chromecast som er aller mest kjent. Google Cast er softwareprotokollen bak denne strømmingen, og er etter hvert integrert i et stadig økende antall 3-parts hardware-enheter.

Med disse tre strømmeplattformene på plass bør C10 MkII være en fleksibel enhet i et enkelt eller multiromsoppsett.

Veil. pris for Audio Pro C10 Mk10 er kr. 4.000,-.

Les mer om C10 MkII hos Audio Pro

Sist redigert tirsdag, 13 april 2021 19:52
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.