lørdag, 29 februar 2020 08:14

Monitor Audio letter sløret helt på den nye Bronze-generasjonen.

Skrevet av

Den nye Bronze-serien fra Monitor Audio har vært omgitt av en ekstra dose diskresjon fra produsenten sin side. Nå får vi se det meste, selv om det fremdeles er en måned til de er rute.

For en liten måned siden lekket Monitor Audio et enkelt bilde med utsnitt av en av høyttalerne fra den 6. generasjon av Bronze-serien. Serien ble vist frem på HiFi messen i Bristol for en uke siden, og for et par dager siden la de ut oppdatert informasjon på nettsiden.

Modellene

Vi skrev om hvilke modeller som er å finne i den nye serien i vår forrige artikkel, og gjentar det gjerne her:

  • Stativhøyttaleren Bronze 50
  • Stativhøyttaleren Bronze 100
  • Gulvhøyttaleren Bronze 200
  • Gulvhøyttaleren Bronze 500
  • Senterhøyttaleren Bronze C150
  • Surroundhøyttaleren Bronze FX
  • Atmoshøyttaleren Bronze AMS
  • Subwooferen Bronze W10

 

Bronze i Bristol
Bronze i Bristol

Bronze 100

Alle modellene i den nye serien har blitt større, og for noen sitt vedkommende er det en vesentlig økning i størrelsen. En av de mest interessante modellene er den nye Bronze 100, som har fått samme størrelse som Silver 100. Minst like interessant er det at også Bronze 100 har fått en 8-tommer for å betjene mellomtone og bass. Dette er et ganske sjeldent innslag på rimelige stativhøyttalere, og min erfaring med eierskap av en stativhøyttaler med åttetommer fra denne produsenten får meg til å ha høye forventninger. Man kan ha et håp om at Bronze 100 havner under fire tusen, men det vil tiden vise.

Bronze AMS

Et annet spennende grep er den nye Bronze AMS (Atmos-enabled), som er spesielt tilpasset å sitte på toppen av Bronze 50 eller Bronze 200. I og for seg ikke et unikt grep så langt, men Monitor Audio har gått en ekstra mil i øvelsen designintegrering. For det blir direkte elegant når den designmessig fremhevede baffelen på 50 / 200 repeteres og knekkes bakover på Bronze AMS.

Uniform Dispersion Waveguide og C-CAM

Diskanten i den nye Bronze-serien har fått Monitor Audio sin nye Uniform Dispersion Waveguide, og denne er kombinert med C-Cam Gold Dome Tweeter. Produsenten hevder at den er spesielt designet for jevn spredning, og legger også til rette for en lavere delefrekvens.

Til lavere frekvenser benytter Bronze-serien C-CAM drivere.

Nytt design

Designet på den nye Bronze-serien er nytt, og skiller seg vesentlig fra den gamle serien. Serien har derimot klare fellestrekk med Silver-serien. Fargeutvalget er White, Walnut, Urban Grey og Black, og har en slank baffel i kontrasterende farge.

Tilgjengelighet

Monitor Audio har antydet at den nye serien vil være tilgjengelig om en måneds tid. Inntil videre er det fremdeles den gamle serien som ligger ute på produsentens websider, men de har laget en artikkel som annonserer den nye serien.

Les mer om 6. generasjon Bronze hos Monitor Audio

 

 

Sist redigert lørdag, 29 februar 2020 15:36
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.