søndag, 02 februar 2020 12:11

Monitor Audio letter litt på sløret for ny generasjon Bronze

Skrevet av

Monitor Audio varsler om en helt ny generasjon med sin innstegsserie til seriøse høyttalermodeller. Dette blir 6. generasjon Bronze

Monitor Audio er en produsent som pleier sine rike tradisjoner. Og en av disse tradisjonene er modellseriene. Bronze-serien kom med sin 5. generasjon i 2015, og vi lagde en fyldig artikkel som presenterte den nye serien i 2015. Det samme kommer vi til å gjøre med 6. generasjon, som Monitor Audio nå har laget en svært minimalistisk teaser av. Men da må vi først få tilgang til mer fullstendig informasjon.

Men det som fremgår av det halve bildet de har presentert, er at vi her snakker om et fornyet design med renere linjer, med tilsynelatende slektskap til de større brødrene i Silver-serien. Ikke minst en diskant-pakke med gitter som har umiskjennelige likhetstrekk med Silver sin diskant. Og apropos tradisjoner – gullfarget dome er en eldgammel signatur fra Monitor Audio, blant annet fra modeller som jeg selv har hatt i mitt eie.

Det som ellers er kjent er at det kommer hele 8 modeller i den nye Bronze-generasjonen. Monitor Audio tøyser ikke når de lanserer nye serier. Også modellnavnene ser ut til å adoptere navnene fra 6. generasjon med Silver-serie, som vi skrev om da den kom for 2-3 år siden.

Det går rykter om at produktansvarlig er svært fornøyd med lydgevinsten til den nye serien. Det er det for så vidt jobben hans å være, men det forhindrer ikke at det faktisk kan være sant…

Modellene

De nye modellene er:

  • Stativhøyttaleren Bronze 50
  • Stativhøyttaleren Bronze 100
  • Gulvhøyttaleren Bronze 200
  • Gulvhøyttaleren Bronze 500
  • Senterhøyttaleren Bronze C150
  • Surroundhøyttaleren Bronze FX
  • Atmoshøyttaleren Bronze AMS
  • Subwooferen Bronze W10

Full lansering vil skje på det tradisjonsrike Bristol Hi-Fi Show, som foregår hvert år i februar, i … ehhh… i Bristol.

Det kan være et håp om at Bronze 50 sniker seg under 3k i Norge.

Les mer om 6. generasjon Bronze hos Monitor Audio

 

Sist redigert søndag, 02 februar 2020 12:33
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.