fredag, 07 oktober 2005 08:52

Miles Davis - Live In Montreal - DVD-omtale

Skrevet av

En ren konsert-DVD, med opptak fra Jazzfestivalen i Montreal 1985.

Les mer:

Naturlig nok er det aller meste av materialet hentet fra studio-albumet You`re under arrest, som var innspilt året før. Samtidig fungerer DVDen som en illustrasjon av at Miles Davis på 80-tallet var best live, og særlig gjelder det for materiale hentet fra nevnte album. Jeg syns det er en klar kvalitetsstigning på musikken gjennom konserten, og avslutningsnummeret Jean Pierre (som for øvrig er nærmest ugjenkjennelig i forhold til tidlige 80-talls tolkinger avslutter med et fyrverkeri av en gitarsolo fra John Scofield.


En liten svakhet med Miles Davis sitt live-band fra midt 80-tall er kanskje rytmeseksjonen, spesielt representert ved Vincent Wilbourn, som neppe hadde fått vært Miles sin trommis hvis han ikke samtidig var Miles sin nevø…

Lydspor er 24-bits PCM og Dolby Digital 5.1. Også lydkvaliteten syns jeg er stigende gjennom konserten, for øvrig et påfallende typisk fenomen på konsertinnspillinger. Videokvaliteten kunne vært bedre.

 

Se også samleartikkelen Miles på DVD

Lest 2422 ganger Sist redigert tirsdag, 14 april 2020 13:51
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.