mandag, 06 oktober 2003 20:42

Miles Davis - Tutu (DVD-Audio) - Plateanmeldelse

Skrevet av

Denne utgivelsen fra jazzlegenden Miles Davis ble opprinnelig utgitt I 1986, men er i det siste relansert på DVD-Audio.

Les mer:

 

 

Musikalsk sett er det kanskje en av de utgivelsene fra Miles Davis som er lettest tilgjengelig, også for et publikum som tradisjonelt lytter til jazz. Spesielt tittelsporet ”Tutu” kan vel nesten betraktes som M.D. sitt svar på Frank Zappa låten ”Bobby Brown”, som ble en kommersiell salgssuksess også blant nye lyttere som aldri hadde satt sine bein i et Frank Zappa album tidligere. Når det er sagt, må vel egentlig hele Miles Davis sin comeback etter et lengre ”sykefravær” hele andre halvdel av 70-tallet betraktes som lett tilgjengelig, der rock/funk inspirasjonen er påtakelig. Dette i sterk kontrast til perioden fra 69-74, som nok er den perioden som er mest for ”spesielt interesserte”, inklusiv meg selv.

På denne plata er bassisten Marcus Miller svært sentral, også når det gjelder arrangement og produksjon. Etter mitt syn er albumet bedre enn de to foregående Miller-dominerte skivene, selv om jeg syns at etterfølgeren ”Amandla er enda et hakk bedre.

I tillegg til tittelsporet ”Tutu”, vil jeg spesielt framheve ”Portia” som en perle. Gerge Duke komposisjonen ”Backyard Ritual” er også verd å merke seg, nærmest som en liten musikalsk humoreske.

Lyden på denne DVD-Audio er meget bra, med langt større klarhet og trøkk enn det min vinylutgave kan prestere.

Surroundmiksen er utført av Bill Schnee, og er glimrende i mine ører. Surroundkanaler benyttes til en kombinasjon av romklang og innslag av direktelyd. Det hele er veldig smakfullt og sikkert gjennomført, og er klart med på å heve totalopplevelsen.

Noe av det ekstramaterialet som annonseres både på www.play.com og www.cdon.no er dessverre ikke til stede på plata.

Utgivelsen anbefales, også til de som har den fra før på annet medie.

 

:KES

 

Musikk: *****

Lyd:*****

Lest 2992 ganger Sist redigert tirsdag, 14 april 2020 13:49
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.
Mer i denne kategorien « Fleetwood Mac - Say You will