fredag, 10 mai 2024 13:58

HD 620S – Sennheiser går nye veier i 600-serien

Skrevet av

Sennheiser har annonsert en ny spennende modell i den klassiske 600-serien. Men her er det mye som ikke samsvarer med signalementene til det vi er vant med i denne serien som mange av oss har blitt forført av…

600-serien

600-serien til Sennheiser er et av grunnfjellene i hodetelefonfloraen, og det er svært mange audiofile og andre HeadFi-entusiaster som har minst en modell i sin rikholdige hodetelefonkolleksjon. Og da er det spesielt HD 600 og HD 650 som peker seg ut - to modeller som har ganske lik lydsignatur. Og det oppnås aldri konsensus om hvilken av dem som låter best. Selv har jeg en HD 650, men kunne levd greit med en 600 også. HD 660 kom i en S2-utgave for et drøyt år siden, og utvidet repertoaret i denne serien som alltid har bestått av bare åpne modeller.

HD 620S

Nå kommer det altså en helt ny modell som overrasker på mer enn en måte. Det første man legger merke til er at HD 620S ved første øyekast til forveksling ser ut som en HD 560S, en modell jeg også har i min kolleksjon, og som ble lansert i 2020. Men det er to vesentlige forskjeller som gjør at du etter hvert enkelt skiller HD 620S fra HD 560S. For det første er nykommerne en lukket konstruksjon, mens HD560S er en åpen konstruksjon med et mesh-gitter på øreklokken. Den andre vesentlige forskjellen er at HD 620S har puter i kunstskinn, der HD560S har øreputer i velur.

Det er fristende å gjette at velg av modellnavnet HD 620S skal oppfattes som en parafrase av HD 820, den lukkede varianten av HighEnd-modellen HD 800S.

Lukket mot åpen

Vi som har en tendens til å dras mot åpne hodetelefoner verdsetter at det vanligvis følger med en åpen lydsignatur. Og dette er også et av signalementene til den klassiske 600-serien, samtidig med at de har nesten magisk gjengivelse av vokaler og strykere.

Med HD 620S hevder Sennheiser at de oppnår får fordelene som en lukket modell gir i kombinasjon med en åpen lyd, under mottoet «Forstyrrelser AV. Åpen lyd PÅ». At dette holder stikk, må vi i denne omgang bare ta Sennheiser sitt ord for, men vi håper å kunne finne ut av det selv etter hvert.

Bassrespons

Det vi derimot kan mene noe om uten å ha hørt det selv, er at bassresponsen er markant forbedret på HD620S. For her har Sennheiser generøst lagt ut en frekvenskurve som tydelig illustrerer at HD 620S har en helt annen respons enn HD 600. Og nettopp bassen er det som ofte trekkes frem som akilleshælen til HD 600 og 650. Det er et klassisk fenomen at en lukket hodetelefon som får drahjelp av et lukket hus har enklere arbeidsvilkår i bassen, og her blir det åpenbart utnyttet fullt ut.

HD620 har i motsetning til sine mer klassiske søsken en impedans på «bare» 150 ohm, og i kombinasjon med en grei følsomhet gjør det at de er enklere å drive. Det passer bra i en setting der de lett kan bli tilbudt en dongle-DAC som motor.

HD 620S har en introduksjonspris på NO 3.990,-

Les mer om HD 620S hos Sennheser.

 

Sist redigert fredag, 10 mai 2024 21:24
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.