lørdag, 14 mars 2020 10:53

MOMENTUM True Wireless 2 - oppgraderte øreplugger fra Sennheiser

Skrevet av

Hodetelefonveteranen Sennheiser lanserer en oppdatert versjon av sine helt trådløse øreplugger. De nye modellene heter MOMENTUM True Wireless 2

Sennheiser har lansert en ny versjon av de helt trådløse ørepluggene som kom i 2018. Ikke overraskende fra denne produsenten er de opprinnelige modellene kjent for å ha en utmerket lyd, kanskje den beste i klassen. Samtidig har det vært noen punkter der de har vært forbigått av enkelte av konkurrentene. Dette later det til at Sennheiser har tatt på det største alvor, for de nyde oppdaterte modellene har en rekke forbedringer.

Etui

Etuiets design er i hovedtrekk beholdt fra forgjengerne, et design som har vært med på å understreke den beherskede elegansen til ørepluggene. Det nye etuiet har fått en noe mørkere farge på stoffet, noe som kan være mer praktisk, og i noen sine øyne også mer elegant.

Etuiet har ikke trådløs lading.

 

Aktiv støykansellering

En av de mest åpenbare forbedringene på MOMENTUM True Wireless 2 er at disse modellene har aktiv støykansellering. Dette har nærmest blitt standard på trådløse øreplugger nå, i hvert fall på in-earmodellene, som er i et overveldende flertall. Forgjengeren hadde bare passiv støykansellering i egenskap av sin in-ear konstruksjon.

Modellene har også en mode kalt Transparant Hearing, som gjør at du kan få omgivelsene inn via ørepluggene.

Også mifrofonene har fått støyreduksjon, noe som kommer til nytte når du foretar telefonsamtaler i støyende omgivelser. Og apropos mikrofoner – det er et ekstra sett med disse i forbindelse med støykanselleringen.

Komfort og bruk

Sennheiser hevder at ergonomien er forbedret på True Wireless 2. De nye modellene er også 2 mm mindre enn forgjengerne, og det hevdes at de har en bedre passform.

Modellene har IPX4-klassifisert værresistens. Dette skulle gjøre dem sikre å bruke i regnvær, men uten at det er direkte tilrådelig å ta de med i dusjen.

Batteri og lading

Her er vi inne på en av begrensningene på forgjengeren. En spilletid på 4 timer, og med 12 timer ekstra lading i etuiet var greit, men ikke så mye mer. På de nye modellene er det en ganske dramatisk forbedring av disse tallene. Spilletid er nesten doblet til 7 timer, mens etuiets ladetid er mer enn doblet fra 12 til 28 timer.

Sennheiser har også løst et problem enkelte har opplevd med at batteriet langsomt ble tappet når pluggene lå i etuiet over lang tid uten at etuiet var tilkoblet strøm.

Og apropos strøm – de nye modellene har nå fått lading via USB-C, mens de opprinnelige modellene hadde micro USB.

Kommunikasjon

Sennheiser MOMENTUM True Wireless har fått Bluetooth 5.1, som er kjent for å gi god, sikker og rask forbindelse med omgivelsene. Lydkommunikasjon støttes av AAC og Qualcomm aptX.

Kommunikasjon mellom bruker og ørepluggene kan skje via Sennheiser sin Smart Control App. Her er det lagt til rette for stor fleksibilitet, og Appen muliggjør EQ-justeringer og enhetsoppdateringer. Den lar også brukeren tilpasse innstillingene for touch-flatene og Transparent Hearing-funksjonen.

I likhet med på forgjengerne stopper avspilling automatisk når du tar pluggene ut av ørene, og starter igjen når du setter de inn. Dette styres av en nærhetssensor. Funksjonen kan aktiveres eller deaktiveres i appen.

Lyden

Lyden fra MOMENTUM True Wireless 2 fremskaffes av Sennheisers 7mm dynamiske drivere, som er designet og produsert i selskapets hovedkontor i Tyskland. Sennehiser hevder at disse gir dyp bass, en naturlig mellomtone og en klar og detaljert diskant. Om dette stemmer kan vi ikke bekrefte før en eventuell test av modellene.

 

MOMENTUM True Wireless 2 vil være tilgjengelig i sort fra april. Den hvite versjonen vil bli tilgjengelig på et senere tidspunkt.

Prisen er satt til NOK 3.190,-

Les mer om MOMENTUM True Wireless 2 hos Sennheiser

 

 

 

Sist redigert lørdag, 14 mars 2020 11:59
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.