mandag, 27 juli 2015 09:23

dCS introduserer Rossini i sitt sortiment

Skrevet av

Cambridge-baserte dCS lanserer en helt ny serie. Rossini vil bestå av DAC/streamer, og en integrert CD-spiller. I tillegg er det helt ny klokke på gang.

 

dCS sverger til klassiske komponister når de skal navngi sine produktserier. Vivialdi, Scarlatti, Paganini og Debussy er alle med. Det var også Puccini, men han må nå finne seg i å bli erstattet av en langt tidligere stor operakomponist. Rossini er den nye serien som skal være tilgjengelig fra august i år, og som vil få to komponenter – en DAC/streamer og en integrert Cd-spiller. Det går også rykter om en ny klokke i Rossini serien etter hvert. Og nei, vi snakker ikke om vekkerklokke…

Digital teknologi er et kjennemerke for dCS. Ring-DAC er dCS sin egenutviklede DAC, og har vært et viktig varemerke for dCS i en liten mannsalder (ok, guttealder). Arcam har også vært kunde og bruker av Ring-Dac. Denne DAcen har selvflgelig vært gjennom en utviklingsfase, og Rossini har fått overta den utgaven som har vært benyttet i Vivaldi-serien.

 

Rossini DAC

Rossini DAC er en en DA-converter som også har muligheter for streaming. I tillegg til streaming fra HDD eller server, kan den streame fra nett. Den har innebygget klient for TIDAL, Spotify og Deezer.

DACen er i stand til å ta seg av filer med oppløsning opp til 24bit/384kHz. Eller DSD128. Og det er mulig at det bare er vi som har sovet i timen, men for oss er det en nyhet med mulighet for oppsampling av DSD.

Av digitale innganger på Rossini dac finner vi USB, AES og S/PDIF. Du har valget mellom fixaed og variable utganger på Rossini DAC, noe som gjør at den kan benyttes som digital forforsterker som sender signalet direkte til effekforsterker.

Rossini har nytt brukergrensesnitt, og har en egen app for styring av enheten.

 

 

 

Rossini CD

dCS Rossini CD er en Rossini DAC med integrert CD-drev. Den har ellers samme funksjonalitet som DACen, inklusiv streamingmulighetene.

 

Drivverket i Rossini CD kan ikke spille av SACD, men prosessordelen kan ta imot signal fra SACD via andre drivverk fra dCS. Dette kan overføres digitalt via en topakning med AES digitalutganger fra Vivaldi, Paganini eller Scarlatti CD-transport.

 

 

 

 

Rossini Master Clock

Det er også en helt ny masterclock på gang i Rossini-serien. Vi vet foreløpig ikke mye om denne, annet enn at den også skal være tilgjengelig i august.

 

Prisantydning Rossini DAC:           175.000,-

Prisantydning Rossini CD:             209.000,-

 

Importør av dCS til Norge er Høyum Hi-Fi

Les mer om Rossini hos Høyum Hi-Fi:

 

 

 

 

Sist redigert mandag, 27 juli 2015 13:00
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.