tirsdag, 28 juli 2015 09:58

Doxa lanserer kabler

Skrevet av

Doxa er en institusjon i norsk HiFi, og er vel aller mest kjent for sine separate forsterkere som ligger trygt utenfor HiFiens A4-format. Nå lanserer Knut Lauvland kabler som en del av Doxa sitt produktsortiment.

 

Helt siden 1978 har Knut Lauvland vært en kjent skikkelse i norsk HiFi. Doxa har lever forforsterkere, effektforsterkere og DACer i ukonvensjonelle format, og med til dels legendarisk lyd.

 

Men også høyttalermodeller, der noe av de kjennetegnes av en tilbaketrukket frittstående diskant på toppen, litt inspirert av B&W Matrix. Eller er det omvendt?

 

Doxa har egentlig produsert kabler en stund, men det har vel ikke vært noen offisiell lansering før nå. Delvis på grunn av at de har solgt minst like mange som de har vært i stand til å produsere. Nå satser Doxa større på kabelproduksjonen, og har ansatt en egen person for å ta seg av dette.

 

Doxa har fysiske lover som basis for produktutviklingen av kablene, tilsatt lytting. De har selv hånd om alle detaljer i utviklingen av kablene, og henter kobber fra Tyskland, sølv fra Norge, og Isolasjonen fra England.

 

Det er to hovedkategorier – signalkabler og høyttalerkabler. Disse er så oppdelt i tre ulike kvalitetsgrader, men Doxa hevder at selv de rimeligste er godt kvalifisert til en plass i et HighEnd oppsett. Vi tar en titt på hver enkelt modell:

 

 

 

 

Doxa signalkabler

Alle signalkablene er laget med ledere i ren kobber. Det er brukt loddetinn i sølv og gull, og kontaktene er produsert i umagnetisk, forgylt messing.

Doxa I-1 er den rimeligste signalkabelen, der «I»en åpenbart står for interconnect.

Prisen for Doxa I-1 er 1.700,- for et sett på 0,6 meter.

Neste modell er Doxa I-2, som har en pris på 3.250,- for 0,6 meter.

Toppmodellen Doxa I-3 koster 7.000,- for 0,6 meter.

 

For alle modellene er det et tillegg på 500,- hvis du skal ha skjerming, og 500,- for balanserte utgaver.

Det kan leveres alternative kontakter på forespørsel, og kablene kan bestilles i andre lengder.

 

 

 

 

Doxa høyttalerkabler

Også høyttalerkablene har samme materialbruk som signalkablene. Det vil si ledere i ren kobber, loddetinn i gull/sølv og kontakter i umagnetisk, forgylt messing.

Doxa S-1 er innstegsmodellen, og koster 2.500,- for et sett på 2,2 meter.

Doxa S-2 har en pris på 5.000,- for 2,2 meter.

Doxa S-3 er toppmodellen, og koster 8.000,- for 2,2 meter.

 

Det kan leveres alternative kontakter på forespørsel, og kablene kan bestilles i andre lengder.

 

 

Les mer om kabler hos Doxa.

 

 

Sist redigert tirsdag, 28 juli 2015 10:29
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra Karl Erik Sylthe