onsdag, 22 juli 2015 08:26

PUG – ny tonearm fra Roksan.

Skrevet av

Roksan er på hogget i vinylsektoren for tiden. En av nyhetene er tonearmen PUG, med et distinkt utseende.

 

Roksan holder til i det nordvestre hjørnet av London i nærområdet til Wembley, og har produsert HiFi i mer enn 30 år. Mellomklasse og moderat HighEnd har vært deres viktigste arena, og vinylrelaterte produkter står absolutt på menyen.

Etter at armen TABRIZ gikk ut sto referensearmen ARTEMIZ til 27.200,- og den unipivoterende innstegsmodellen NIMA tilbake. Sistnevnte til moderate 7.300,-.

Prismessig et sted mellom disse blir nå PUG lansert. Den har et karakteristisk utseende dominert av det 22mm tykke armrøret. Det er produsert i karbon, og gir lette assosiasjoner til noen AV Pro-Ject sine karbonmodeller. Karbonarmer har ellers egenskaper og fordeler som høy stivhet og lav vekt.

 

 

Supplerende armdeler er produsert av messing, magnesium og aluminium. Motvektloddet er asymmetrisk og som gir et lavt tyngdepunkt, en detalj vi ellers ofte finner i unipivoterende armer.

Roksan vektlegger ellers høy kvalitet på kabling, og et mulighet for enkel montering. Armen har en effektiv lengde på 240mm, og effekttiv masse på 14 gram. Dette skulle ligge godt til rette for PickUper i et ganske bredt spekter med middels compliance. Roksan anbefaler PickUp-vekt mellom 5 og 9,5 gram, og anbefalt sporingsvekt på mellom 1,2 og 3 gram.

 

Pris i Norge på Roksan PUG er satt til kr. 15.260,-

Roksan importeres til Norge av Moet Audio.

Les mer om PUG hos Roksan.

 

Les også: Roksan Kandy K3 – nytt stereosett fra Roksan.

 

 

 

Sist redigert torsdag, 23 juli 2015 08:11
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra Karl Erik Sylthe