søndag, 05 april 2015 07:14

DAC-200ts – ny DAC fra Cary Audio.

Skrevet av

Cary Audio lanserer ny avansert DAC. Navnet er Cary DAC-200ts.

 

Cary Audio holder til i kanten av byen Raleigh i North Carolina, og har produsert HighEnd siden 1989. VI får spesielt assosiasjoner til det digitale domenet når Cary nevnes, og nå lanserer de en ny DAC.

DAC-200ts er en avansert konstruksjon, hvor Cary ikke har funnet det tilstrekkelig å benytte kun en stereo DAC-chip. De har implementert 4 DACer med totalt 8 kanaler – fire pr. side. Konfigurasjonen er fullbalansert, og forsyner både XLR og RCA-utgangene.

CAD-200ts har støtte for DSD, og kan konvertere den til analog uten å gå via PCM. Den har videre en 128 bits DSP-maskin, og håndterer PCM med samplingfrekvens opp til 768kHz.

 

 

TruBit™ Upsampling

Cary Audio har den oppfatningen at oppsampling må gjøres riktig for at det skal bli vellykket, og har sin egen teknologi som de kaller TruBit™. Den tidligere omtalte 128 bits DSPmotoren kan velge mellom 10 ulike sample rates, tilpasset kildematerialet.

En del av konverteringskonseptet er også OSO™ Reclocking,et reclockingkonsept som ifølge Cary skal så godt som eliminere jitter fra kilden. For USB-inngangen er det XMOS asynkron USB-interface som sørger for at DAC-200ts er sjefsklokker.

DAC-200ts har også integrert CSR aptX® lossless Technology, for trådløs overføring via blåtann.

 

 

DiO™ Analog Stage

DiO står for Dual independent Output, og er et kjennetegn for en del av Cay Audio sine konstruksjoner. Separate utganstrinn basert på rør eller trasistor gir brukeren et valg, basert på egne preferanser, systemmatching eller rett og slett tilpasset musikken.

 

 

Tilkoblinger

Cary DAC-200ts har både RCA og XLR analoge utganger, i tillegg til en optisk og en coax digitalutgang. Av digitale inngang er finner vi både optisk, 2 coax og en AES-EBU inngang.

Det er også både WiFI og Bluetooth, og apparatet har separate antenner for disse.

 

 

T.AA.Import

Tor Aamot  som står bak T.AA.Import og Lyric Hifi meldte for få dager siden at han igjen har fått eneimport av Cary Audio, og er dermed også importør av Cary DAC-200ts.

 

Les mer om Cary DAC-200ts hos Cay Audio.

Lyric HiFi

 

 

Sist redigert søndag, 05 april 2015 07:24
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra Karl Erik Sylthe