tirsdag, 11 august 2015 11:10

Sono Luminus adopterer Auro-3D

Skrevet av

Det amerikanske plateselskapet Sono Luminus er en viktig bidragsyter innen gode musikkutgivelser på Pure Audio Blu-ray. Nå slår de følge med 2L i å adoptere 3D-lyd i formatet Auro-3D.

 

 Auro-3D er et av de tre lydformatene som er etablert for hjemmemarkedet. Og til tross for at det startet som et lydformat for kino, er det primært for musikk det foreløpig har vært aktuelt på hjemmefronten. Multikanalspioneren Morten Lindberg i 2L var først ute, og har allerede lansert flere utgivelser på Pure Audio Blu-ray, der Auro-3D har vært tilgjengelig som et av flere spor.

 

Nå følger Sono Luminus etter med tre utgivelser i Auro-3D. Og det er spesielt gledelig at det er nettopp Sono Luminus, et plateselskap som har bidratt med spennende musikk innen områdene klassisk- og samtidsmusikk. Og med gjennomgående utsøkt lyd.

 

De utgivelsene med Auro-3D som kommer i første omgang fra Sono Luminus i august er Touch, med cellisten og komponisten Peter Gregson, fulgt av In the Light of Air, der ICE fremfører komposisjoner av Anna Thorvaldsdottir. I september følger Sono Luminus på med From Hence We Gave, med Ensemble Galilei.

Auro-3D var lenge tilgjengelig bare på svært dyre prosessorer og receivere. Helt til Denon og Marantz har gjort formatet tilgjengelig som en oppgraderingsopsjon på receivere i øvre del av mellomklassen og oppover.

 

Les pressemeldingen fra Auro Technologies her:

Les mer om Auro-3D

Les mer om Sono Luminus.

Lest 8804 ganger Sist redigert lørdag, 19 september 2020 16:32
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.