lørdag, 13 juni 2020 20:06

Magico M9 – nytt ultimat flaggskip fra den amerikanske Vestkyst

Skrevet av

Magico har lansert et nytt flaggskip. Og for å bruke produsentens egne ord – det er en åpenbaring!

Vi er vant med at Magico sine høyttalerkonstruksjoner ikke er noe tøys. Og når de nå lanserer et nytt flaggskip som overgår alt annet de har laget er det all grunn til å spenne forventningene høyt. Det gjelder også prisforventningene forresten, for den havner i omtrent samme prisklasse som en lettere eksklusiv, romslig 4-rommer på Oslos vestkant.

Magico

Denne produsenten som befinner seg i Hayward mellom San Fransisco og San Jose har fire hovedserier med høyttalere. Og hvis vi sterter nedenfra er det A-serien, S-serien, Q-serien og M-serien. Den sistnevnte serien består av modellene M2, M3 og M6 fra før. Sistnevnte blir nå toppet av den ultimate flaggskiphøyttaleren.


Flaggskipet forsøker forgjeves å skjule seg bak lillebreor magico M6

Magico M9

Den nye flaggskiphøyttaleren M9 er All Time High fra Magico. Også bokstavelig talt, for M9 måler over to meter på sokkelesten. Eller på spikes`n, som er mer relevant i høyttalerverdenen. Og vekten er rundt 450kg pr. høyttaler.

Magico M9 er en fireveis konstruksjon med 6 drivere. Og ifølge produsenten er dette det første høyttalerkabinett som kombinerer en ytre- og indre overflate i karbonfiber med en kjerne av aluminiumnettverk, såkalt honeycomb. Dette er en konstruksjon som skal øke strukturell stivhet, og fører ifølge Magico til at kabinettet forsvinner sonisk, selv om det i høyeste grad er tilstede fysisk.

Høyttaleren har et eksternt aktivt delefilter som deler mellom bass og mellombass.

Beryllium-diamant dome diskant

Magico har lenge vært av den oppfatningen at de typiske deformasjonene skapt av bevegelsene i en soft-dome diskant gir storskala forvrengninger. Derfor har de valgt den høye styrken og den lette vekten som gis av Berylium i sine diskanter. Og disse egenskapene har de forsterket ved å blande inn diamant ved hjelp av kjemisk dampavsetning. Dette har ført til en 28mm Berylium-diamant diskant i M9. Dette har ifølge Magico gitt ekstraordinær presisjon i diskanten.

Åttende generation Nano-Tec coner med Aluminum honeycomb

Magico er konsekvent opptatt av stivhet og stempelbevegelser for membranen. Dette har motivert dem til å utvikle det som skal være verdens først høyttalerconer med utrolig sterke Graphene nanorør. Hver cone i M9 har Magico sin åttende generasjon Nano-Tec design. Og Magico er de første som konstruerer en sandwich med aluminium honeycomb mellom skinn av Graphene / karbonfiber. Denne honeycomb-kjernen er så stiv at produsenten må påføre en kraft på 12.000 kg for å forme 15-tommers conene.

Mellomtoner og bass

Mellomtonen er ivaretatt av en enkel 6-tommers 8. generasjon Nano-tek med Aluminium honeycomb kjerne.

Mellombassen betjenes av 2 stk. 11-tommere med Magico 8. generasjon Nano-tek med Aluminium honeycomb kjerne, mens dypbassen ivaretas av tilsvarende konstruksjon med 2 stk. 15-tommere.

Følsomhet er oppgitt til 94dB, og frekvensrespons er 18Hz – 50 kHz.

Magico M9 forventes å kunne leveres i løpet av fjerde kvartal 2020

Prisen i Norge er satt til kr. 9.800.000,-. Det inkluderer hjemmeinstallering av forhandler og av Magico.

 

Distributør for Magico i Scandinavia er Audionord AB, Sverige

Norske forhandlere:

·        Stereofil

·        Acoustic Tuning

 

Sist redigert tirsdag, 29 september 2020 15:01
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.