fredag, 03 januar 2020 21:30

Magico A5 – ny flaggskipmodell i produsentens innstegsserie - oppdatert info, inkl. pris i Norge

Skrevet av

Magico har lansert ny toppmodell i den rimeligste serien. A5 kan bli et interessant innslag i det segmentet som tross alt er dypt inne i HighEnd-land.

Magico er kjent for å levere HighEnd, til dels inn i ekstrem HighEnd. Skal du anskaffe toppmodellen Q7 Mk2, som vi skrev om for nesten 5 år siden, må du ut med et beløp der du alternativt kan få en brukbar 2-roms Obos-leilighet, i hvert fall hvis du ikke absolutt skal innenfor Ring 3.

Men så finnes heldigvis A-serien til Magico, som til nå har bestått av stativhøyttaleren A1 og gulvmodellen A3, i tillegg til senterhøttalere ACC og subwooferen ASub. Og det er gulvmodellen A3 som nå skal toppes av et flaggskip i A-serien.

Magico A5

Det er egentlig ikke så veldig mange likhetstrekk mellom A3 og den nye A5 fra Magico. I hvert fall ikke hvis vi konsentrer oss om bestykningen. Riktignok har begge høyttalerne en 28mm beryllium diskant, men det stopper der. For der Magico A3 varter opp med en 6-tommers mellomtone og doble 7-tommere i bassen, starter A5 med en helt ny 5-tommer i mellomtonen. Magico informerer om at dette er første gang produsenten benytter en 5-tommer som ren mellomtone.

Bassen er en langt heftigere affære enn det vi finner i A3. A5 har tre 9-tommere med en forbedret versjon av Magico sine Graphene Nano-Tec coner.

Delefiltrene er levert av tyske Mundorf, som av mange regnes for å være den fremste produsenten av HigEnd delefilter.

Magico A5 blir tilgjengelig i løpet av 1. kvartal.

 

Priser:

  • Pris i Norge er 290.000,-
  • Pris i Sverige er 310.000,-

 

Distributør i Scandinavia er Audionord AB, Sverige

Norske forhandlere:

  • Stereofil
  • Acoustic Tuning

 

Les mer om A5 hos Magico

 

Sist redigert tirsdag, 29 september 2020 15:03
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra Karl Erik Sylthe