søndag, 18 september 2016 08:16

Magico S1 mkII og S5 mkII presentert hos Duet Audio i Bergen. Spesial

Skrevet av

 

Sist onsdag fikk Martin i Duet Audio besøk fra importør og produsent av Magico høyttalere. Det var to MkII-modeller i S-serien som var hovedfokus.

Duet Audio er en fersk HiFi-aktør i Bergen. De hadde en storslagen åpning like etter påske i år, og ledes av en ung og entusiastisk Martin Aadland, som allerede har markert seg som en markant figur i Bergens HiFi-verden med sin fartstid hos Musik-magazinet.

På onsdag hadde Duet Audio et arrangement, der Peter MacKay fra Magico var hovedaktør. Han kommer opprinnelig fra Canada, og har jobbet entusiastisk med HiFi i 40 år. I tillegg til å drive egen forretning har han jobbet både hos Krell og Nakamichi, før han endte opp hos Magico hvor han er visepreident innen globalt salg og markedsføring.

Denne kvelden hadde han en entusiastisk og kunnskapsrik presentasjon av Magico generelt, og to høyttalermodeller spesielt. Han er åpenbart en perfeksjonist, og har jobbet intenst med optimalisering av rom og høyttalerplasseringen siden han ankom butikken dagen før.

Magico opererer i det ultimate HighEnd-segmentet, så når jeg sier at det var to høyttalere i Magico sin innstegsserie som ble presentert, betyr ikke det at det var to budsjetthøyttalere vi fikk høre. Magico S5 mkII har en prislapp på 495.000,- for paret, og har i likhet med resten av serien et kabinett av ekstrudert aluminium. Peter MacKay hevder at dette er et av de mest optimale kabinettmaterialene, og er svært mye bedre enn trekabinetter. Målet til Magico er å få et helt resonansfritt kabinett, noe han hevder at de har lyktes med. Et av Magico sine kjennemerker er ellers at de leveres i en del markante farger, og de blå er aller mest populære.

 

 

Magico utvikler alle elementene selv, og S5 mkII er bestykket med en-tommers diamant-coated membran i Berylium. Mellomtonen er en 6-tommer, og er nøye matchet med diskanten for å få en mest mulig sømløs overgang, og bruk av mest mulig ukompliserte delefiltre. Bassen ivaretas av to stk. nydesignede ti-tommere.

Første del av «konserten» var viet til disse høyttalerne, og de gjorde en svært overbevisende figur. Min favoritt var Dance Macabre, fremført av Minnesota Orchestra på en innspilling på reference recordings. Klassisk musikk fremført av stort orkester er noe av det mest krevende du kan servere et HiFianlegg, og her var det en glitrende presentasjon. Vi må vel også tilføye at det ikke akkurat var noen smågutter av elektronikk som serverte Magico-høyttalerne. En Soulution 746 CD-spiller og Soulution 530 forforsterker serverte signal til en Soulution 711 effektforsterker utgjør en syvsifret prislapp.

 

 

Wynton Marsalis har aldri helt vært min favoritt etter at Miles Davis jaget han fra scenen en gang på 80-tallet. Men etter den forestillingen han serverte sist onsdag vil jeg vurdere å ta han inn i varmen.

 

 

Etter en kort pause var det «lillebror» Magico S1 mkII sin tur. Denne modellen har den samme nyutviklede diskanten som vi finner i storebror S5 (og S7). I mellomtone og bass finner vi en nyutviklet 7-tommer.

Innledningsvis ble Magico S1 mkII plassert umiddelbart foran de svært tunge S5, men etter en stund ble S5 trukket noe til side. Magico har samme filosofi som Linn – at det bare skal være et høyttalerpar til stede i demorommet. I dette tilfellet var det av praktiske grunner vanskelig, med en matchvekt på 100kg. Men Peter MacKay kompenserte ved å kortslutte terminalene på S5, noe han hevder hjelper langt på vei.

Uansett var det en strålende forestilling også fra S1 mkII, og det var vel egentlig bare på Dance Macabre at jeg savnet den voldsomme autoriteten som storebror kunne fremvise.

 

Takk til Duet Audio, Audionord og Magico for et flott arrangement.

 

 

 

Lest 5428 ganger Sist redigert søndag, 18 september 2016 08:39
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.