torsdag, 03 august 2017 10:01

Klipsch lanserer nye Atmos-høyttalere

Skrevet av

Klipsch var tidlig ute med Atmos-enabled høyttalere. Nå utvides repertoaret til modeller i Reference-serien.

Allerede for to år siden skrev vi om Klipsch sine innovasjoner i Reference Premium serien. Det dreide seg da om RP-280FA, som er en spesialmodell av RP-280F med en skråstilt Atmos-ready enhet i toppen for takreflektert gjengivelse av høydesignal.

 

 

Klipsch R-26FA

Nå gjør Klipsch et tilsvarende grep med den rimeligere Reference-serien. Og denne gangen er det en modell med to 6,5-tommere i mellomtone/bass som har vært i transformasjonskrybben. R-26F har blitt til R-26FA, og jeg skal ikke fornærme leserens intelligens med å fortelle hva A-en står for.

Vi skal gi Klipsch rett – det er noe magisk med kombinasjonen kobber og sort! For selv om dette i utgangspunktet er en gulvhøyttaler i øvre del av budsjettsegmentet, er det unektelig noe forførende med disse- og andre Klipschmodeller i dette designet.

Den skråstilte Atmos-enheten i toppen har en 5¼-tommer som suppleres av en 1-tommers aluminium LTS diskant med Hybrid Tractrix Horn.

 

Klipsch R-14SA

Men Klipsch har mer på hjertet. I tillegg til gulvhøyttaleren med integrert atmos-enhet lanserer de også en separat Atmos-enabled høyttaler. Denne blir en parallell til RP-140SA i Reference Premium serien.

R-14SA er det litt mindre enheter enn i gulvhøyttaleren. Henholdsvis ¾ tommers diskant, og som modellbenevnelsen antyder er det en fire-tommer som tar seg av mellomtone og bass.

 

 

 

Les mer om Klipsch R-26FA hos Klipsch

Les mer om Klipsch R-14SA hos Klipsch

Klipsch importeres til Norge av Mono AS

 

Sist redigert torsdag, 03 august 2017 10:11
Karl Erik Sylthe

Webredaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra Karl Erik Sylthe