søndag, 02 august 2020 08:46

Thorens TD 103 A – Ny platespiller fra Tyskland

Skrevet av

Platespillerveteranen Thorens har lanser en ny konstruksjon. TD 103 A følger i fotsporene til den helautomatiske TD 240-2.

Hvis du beveger deg helt vest i Sveits mot grensen til Frankrike kommer du til den lille regionen Sainte-Crox, på vestsiden av sjøen Lac de Neuchatel. Og ja, nettopp her startet det hele for den opprinnelig sveitsiske platespillerveteranen da  Hermann Thorens registrerte firmaet i 1883 som et selskap som skulle produsere «music boxes and musikal works». Ikke så mye blåtann på den tiden, så det gikk nok mest i fonografer, og et stykke in på 1900-tallet etter hvert sveivegrammofoner før de elektriske grammofonene kom på tampen av 20-tallet.

Det har rent mye vann i havet siden den tid, selv fra Sveits, og ikke minst har Thorens bidratt mye til platespillerens utvikling. Det er ikke så lenge siden Thorens lanserte nye, oppdaterte versjoner av gamle klassikere, i form av TD 1600 og TD 1601.

Thorens TD 103 A

Denne gangen er det betydelig mer moderne design, eller kanskje vi skal karakterisere det som tidløst? Uansett, TD 103 A er en helautomatisk platespiller som vil erstatte TD 240-2 som også er helautomatisk. Armen er en bearbeidet utgave av TP 19-2, og Thorens lover at den skal gi minimal friksjon for å ivareta best mulig avspilling og minimal slitasje.

Armen blir nå utstyrt med et avtagbart headshell av den «knete varianten som må til så lemge det er snakk om en rett arm. Og i dette headshellet er det som standard påmontert en 2M red fra Ortofon, innstegsmodellen i 2M-serien.

TD 103 A blir tilgjengelig i utførelsene "black high gloss" og "walnut high gloss". Platespilleren er antydet å være tilgjengelig rundt årskiftet med en prislapp som i Norge trolig vil befinne seg i det aller nederste sjiktet av femsifret beløp.

Thorens importeres til Norge av Duet Audio.

Les mer om TD 103 A hos Thorens

 

Sist redigert søndag, 02 august 2020 09:56
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.