onsdag, 22 januar 2020 20:29

Ballfinger Tape Deck M 002 P – den tredje i rekken fra Dusseldorf

Skrevet av

Det tyske selskapet Ballfinger lanserer sin tredje spolebåndspiller i løpet av kort tid. Og den oppstår ikke i et vakum.

Mannen bak Ballfinger er industridesigneren Roland Schneider, og selskapet startet han i 2005. Men det begynte verken med Båndspillere spesielt eller HiFi generelt. Derimot var presisjonsarmbåndsur i HighEnd segmentet noe han etter hvert spesialiserte seg på.

Og det var kanskje denne bakgrunnen fra presisjonsmekanikk som gjorde at avansementet til båndopptakere- og spillere var et naturlig steg.

Den første modellen var M-063, en maskin med klassiske dimensjoner. Eller enorm, som det også kalles. Denne har etter hvert utkrystallisert seg i to varianter – Opptakeren M-063 H5 og den rene avspillingsmaskinen M-063 HX. Ballfinger har også fått laget en egen demotape hos tapespesialisten Analogy Records, som vi skrev om for noen år siden.

Ballfinger Tape Deck M 002 P

Ballfinger har også vært makker for Thorens i denne sveitsiske vinylveteranen sin Tape-debut for et års tid siden. Vi stiftet flyktig bekjentskap med denne skjønnheten i Munchen i fjor, og det er åpenbart at den nye maskinen Tape Deck M 002 P er Ballfinger sin inkarnasjon av dette samarbeidet. Det er mye felles tankegods og linjeføring med Thorens TM1600, ikke minst den usedvanlig kompakte konstruksjonen.

I likhet med TM1600 er også Tape Deck M 002 P en ren avspillingsmaskin, så hvis du skulle være ute etter å gjøre egne opptak må du over på Tape Machine M 063 H5, hvis du vil holde deg til Ballfinger sitt sortiment. Da må du samtidig være forberedt på å investere omtrent det samme beløpet som du må ut med for en kompakt bil.

Ballfinger sine spesifikasjoner for Tape Deck M 002 P:

  • Super flat and compact design for horizontal and vertical operation
  • External DC power supply
  • Reel size up to 30 cm
  • Belt drive capstan motor and direct drive reel motors
  • 2 speeds switchable from 19 cm / s to 38 cm / s
  • Edit function manually one-handed
  • High resolution digital counter
  • ¼“ Stereo with 2,00 mm or 2,75 mm track width
  • Playback tape head direct to balanced XLR output

Tape Deck M 002 P er forventet å være tilgjengelig til sommeren 2020.

Les mer om Tape Deck M 002 P hos Ballfinger

 

Sist redigert onsdag, 22 januar 2020 21:05
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.