torsdag, 30 juli 2020 11:05

Technics SL-1210GAE Limited Edition – ikke fullt så Limited likevel.

Skrevet av

Technics melder om at de øker produksjonen av sin LE-serie med en spesialutgave av den legendariske SL-1210 platespilleren får en økt produksjon i forhold til det som var opprinnelig annonsert. Dette kan reise noen etiske og kanskje juridiske problemstillinger.

For et par måneder siden skrev vi med stor entusiasme om Technics sin nye Limited Edition utgave av platespillerlegenden Technics SL-1210GAE. I tillegg til at den åpenbart er en tiltalende platespiller som trigger MåHa-musklene til mange audiofile vinylentusiaster i såpass stor grad at enkelte til og med må børste støvet av siklekluten de var sikre på at de hadde liggende et eller annet sted, var den lovd å ha et begrenset på maks 1.000 eksemplar.

Limited Unlimited Edition

For et par dager siden – den 28. juli sprang bomben. Technics har ombestemt seg, og vil øke opplaget av denne Limited Edition versjonen av SL-1210 til ….ehhh…. 1210 eksemplar.

Og det var et velvalgt tall, det skal de ha. Og den positive siden av dette er at det er veldig hyggelig at et HiFI-produkt får en stor suksessr og selger som varme hveteboller. Men det interessante spørsmålet er om dette helt holder etisk. Litt av konseptet med Limited Edition er at du faktisk kjøper en vare det finnes et begrenset opplag av. Og nettopp det forholdet kan tenkes å påvirke markedsverdien siden noen kan betrakte objektet som et samlerobjekt.

Det gjenstår å se om noen av de tidligere kjøperne av Technics SL-1210GAE vil forfølge dette, eller om det stort sett vil bli utløst et storsinn som gjør at det er greit at 210 ekstra kunder får glede av denne jubileumsmodellen. Det juridiske landskapet er uansett kanskje ikke helt opptråkkede stier?

Uansett må vi benytte anledningen til å gratulere Technics med et hett salg av denne jubileumsmodellen.

Les Technics sin nyhetsmelding om saken.

Les også vår opprinnelig nyhetsartikkel om Technics SL-1210GAE Limited Edition

Sist redigert torsdag, 30 juli 2020 11:27
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.