onsdag, 08 januar 2020 20:28

AT-LPW50PB – Ny platespiller med remdrift fra Audio Technica

Skrevet av

Audio Technica lanserer ny platespiller i øvre del av budsjettklassen. Den går inn som nestkommanderende blant de remdrevne platespillerne til denne produsenten.

For et år siden meldte vi om et kobbel med nye budsjettspillere fra Audio Tecnica. To av disse var AT-LPW40WN og AT-LPW30TK. Felles for disse er at de har sterke likhetstrekk med den modellen som lanseres i dag – AT-LPW50PB.

Remdrevne budskjettspillere

Den første fellesnevneren er at disse modellene alle har remdrift, et drivverkkonsept som utfordres sterkt av en ny bølge med direktedrevne platespillere, også andre budsjettmodeller fra Audio Technica. Men på disse modellene har altså AT tilgodesett de som fremdeles foretrekker remdrift, og dem er det nok en del av.

Rett arm med løst headshell

Et annet fellestrekk med de to mindre modellene er at AT-LPW50PB har en rett arm med avtakbart headshell. Dette er en litt uvanlig variant, men slett ikke unikt. Vi har i det siste sett en tendens til at flere produsenter velger denne varianten, og Audio Technica har laget sitt eget headshell til dette konseptet – AT-HS4 som leveres i både sort og sølv.

Den medfølgende PU er en AT-VM95E, en budsjettkiller som leverer utrolig bra lyd for pengene. Den utskiftbare stiften kan oppgraderes til hvilken som helst i AT-VM95-serien, der de tre modellene AT-VMN95EN, VMN95ML og CMN95SL alle er svært interessante oppgraderinger til en moderat pris. Les Arve sin test av AT-VM95E/ML og SL her.

Audio Technica AT-LPW50PB har innebygget RIAA, men kan som alltid elles kobles ut dersom man benytter ekstern RIAA eller RIAA integrert i forsterker.

AT-LPW50PB utgjør toppmodellen blant de remdrevne budsjettspillerne, men må pent finne seg i å stille seg bak den mer forseggjorte mellomklassespilleren AT-LP7 i hierarkiet. Denne har også remdrift, men dobbel pris.

 

Les mer om AT-LPW50PB hos Audio Technica

 

Sist redigert onsdag, 08 januar 2020 20:49
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Siste fra Karl Erik Sylthe