lørdag, 19 januar 2019 11:38

Mange nye budsjett-spillere fra Audio Technica

Skrevet av

Audio Technica annonserte nettopp et kobbel med nye spillere. Og alle befinner seg i budsjettklassen.

Audio Technica er en produsent som har lyktes godt med å produsere anstendige platespillere i budsjettklassen. Og nå kommer det mange nye i dette segmentet – hele 8 nye modeller, der riktignok 4 av de er ulike varianter av samme spiller.

 

Avdeling for tre-design

Vi starter i toppen, der det er to spillere som skiller seg åpenbart fra tidligere AT-modeller. Tre-design kombinert med nyutviklede, rette armer er fellesnevneren. Beltedrift er også et felles trekk for AT-LPW40WN og AT-LPW30TK. De har også innebygget RIAA, der du kan velge mellom å bruke denne eller å sende signalet utenom den for bruk av ekstern RIAA. Begge modellene har også et avtakbart head-shell, et trekk som er mest vanlig på S- og J-formede armer. Praktisk hvis du liker å veksle mellom ulike pickuper.

Toppmodellen av disse er AT-LPW40WN (US$299). Den har ekte finer i valnøtt på et chassis i MDF, og en arm i karbonfiber. Medfølgende pickup er klassikeren VM95E. AT-LPW30TK (US$249) er en nedskalert utgave, og har en overflate i treimitasjon. Armen er i aluminium, og på den er det montert en rimeligere VM95C.

 

 

Technics-klonene

Over i avdeling for SL-1200/1210-kloner finner vi to modeller. Den dyreste av disse er AT-LP140XP (US$399), en spiller som Audio Technica hevder har gode DJ-kvaliteter. Her finner vi en klassisk utseende S-formet arm med VTA-justering. På tuppen av armen sitter en nyutviklet AT-XP3 DJ. AT-LP140XP er den dyreste av samtlige av de nye spillerne, og er samtidig den eneste modellen som ikke har innebygget RIAA. Less is more?

AT-LP120XUSB (US$249) er en betydelig rimelige spiller enn AT-LP140XP, til tross for at den har både RIAA-trinn og USB. Pickupen er den samme som på LPW40WN – en VM95E. AT-LP120XUSB fås både i sort og sølvfarge.

 

 

De aller rimeligste.

Her befinner vi oss helt i bunnen av budsjettklassen – i hvert fall hva pris angår. Det er totalt fire modeller, der alle later til å være bygget rundt den samme basisspilleren. Og utrolig nok har de alle innebygget RIAA, men også her er det valgfritt om signalet skal sendes gjennom dette integrerte trinnet. Det er helautomatikk på disse spillerne, en egenskap som ikke akkurat tiltaler audiofile. Men så er det åpenbart ikke det segmentet Audio Technica sikter mot med disse spillerne heller.

Basismodellen AT-LP60X (US$99) er en videreutvikling av AT-LP60. Den har en pickup som er integrert i head-shell, men der stiften er utskiftbar. På modellen AT-LP60XHP (US$129) har AT lagt til en hodetelefonforsterker og et par hodetelefoner av modellen ATH-250AV.

Jeg er litt usikker på om jeg skal fornærme leseren med fortelle hva som er forskjellen på hva som er forskjellen på AT-LP60XUSB og basismodellen AT-LP60X. Men jeg kan fortelle at det er tilgjengelig en software som gjør at du kan gjøre digitale opptak av vinylen, for den som måte ha slike tilbøyligheter.

På modellen AT-LP60XBT er USB erstattet av Bluetooth. Det gir mulighet for trådløs avspilling av vinyl til et par BT-hodetelefoner, i tillegg til vanlig kablet forbindelse.

 

Les mer om AT-LPW40WN hos Audio Technica

Les mer om AT-LPW30TK hos Audio Technica

Les mer om AT-LP140XP hos Audio Technica

Les mer om AT-LP120XUSB hos Audio Technica

Les mer om AT-LP60X hos Audio Technica

Les mer om AT-LP60XHP hos Audio Technica

Les mer om AT-LP60XUSB hos Audio Technica

Les mer om AT-LP60XBT hos Audio Technica

 

 

 

Sist redigert lørdag, 19 januar 2019 12:13
Karl Erik Sylthe

Redaktør i Audiophile.no

Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.